Multi fani Nintendo s-au aratat rezvoltati ca decizia companiei de a opri productia consolei NES Classic Edition.

Modelul se bucura de mare succes, insa cu greu putea fi gasit in magazine, lipsind aproape mereu de pe stoc. Acum, productia a fost oprita.

Din fericire, pentru iubitorii jocurilor mai vechi exista o alta consola, produsa de Hyperkin: RetroN 1 HD. Costa numai 40 de dolari si poti juca pe ea absolut orice joc NES, scrie Business Insider.

Prin acest lucru, RetroN HD 1 are un avantaj important fata de Classic Edition, pe care puteau fi jucate numai 30 de jocuri.

Noua consola este compatibila cu cartusele NES din Europa (PAL) si din America de Nord (NTSC). Un cartus costa numai 2-3 dolari.

Consola RetroN HD se vinde fara jocuri incluse. Vine numai cu un controller, un cablu HD si un cablu USB, de aceea costa si mai putin decat Classic Edition.

Un alt mare avantaj al acestei console, pe langa compatibilitatea cu toate jocurile NES, este calitatea imaginii. Toate jocurile se vor vedea HD si in format 16:9, fara margini negre de o parte si de alta a ecranului.

Singurul dezavantaj este ca nu permite salvarea jocurilor incepute. Astfel, daca vrei sa te opresti in timpul unui joc, singura solutia ca sa nu o iei de la capat este sa pui consola pe pauza.

RetroN 1 HD va fi lansata pe 25 mai.