Precum "America's Army" din Statele Unite, jocul chinezesc este un bun material de propaganda.

Jucatorii lui "Glorious Mission" au "permisiunea" de a invada Insulele Senkaku, un teritoriu indelung disputat intre China si Japonia. Fervoarea militara a crescut in cele doua tari in ultimele luni, mai ales dupa ce Shinzo Abe, premierul nipon, a declarat ca tara pe care o reprezinta nu va da inapoi nici un pas in disputa cu "marele popor chinez".

Noua versiunea a jocului a fost creata special pentru a marca Ziua Fortelor Armate Chineze, sarbatoare care coincide cu aniversarea a 86 de ani de la creaarea Armata Populara Eliberatoare. Folosirea jocurilor video ca propaganda este asemanatoare cu miscarea facuta de Statele Unite in 2002. In acel an jocul "America's Army" a fost lansat in speranta "convingerii" mai multor tineri sa se inroleze.

Presa din China sustine ca noul joc a fost testat de soldati, soldati care l-au gasit "distactiv" si foarte realistic. "Glorious Mission", ca si "America's Army", a recreat intregul arsenal al Chinei, de la arme si uniforme la vehicule si avioane de vanatoare.

Share articol: