Microsoft a deschis conferinta Gamescom, un eveniment important care are loc la Koln, cu un anunt care ii va incanta pe gameri: fiecare consola Xbox One precomandata vine cu o copie digitala a versiunii 2014 a jocului Fifa sau cu noul Call of Duty: Ghosts! oferta este rezultatul unei intelegeri intre compania fondata de Bill Gates si Electronic Arts si Activision pentru Europa.

Si Ubisoft s-a inteles cu Microsoft: astfel, shooterul multiplayer The Division ar avea un continut special doar pentru utilizatorii de Xbox One. De asemenea, compania producatoare a consolei a anuntat si prezenta unui alt joc, Fable Legengs, un add-on special pentru RPG-ul Lionhead, disponibil pentru a fi jucat in patru.

Prin aceste miscari, Microsoft incearca sa "ia fata" competitorului direct Sony care, de asemenea, pregateste lansarea versiunii 4 a consolei PlayStation. Analistii pietei de gaming suspecteaza producatorul Xbox One de "vrajirea" cumparatorilor cu aceste oferte, incercand sa distraga atentia de la pretul mai ridicat al consolei fata de PS4.