Acum că temperaturile au scăzut destul de mult, dar și că au venit ploile mai reci, de toamnă, nu înseamnă că este momentul să revii la o rutină plictisitoare, ci să cauți modalitățile potrivite prin care să te relaxezi și bucuri de statul în casă. Dacă nu știi ce să faci în acest sens, iată câteva recomandări ce îți pot fi de folos, încă din următorul weekend liber!

Relaxează-te online

Internetul a ajuns să fie unul dintre cei mai buni prieteni ai oamenilor, deoarece nu este doar o unealtă, ci o modalitate de a rămâne conectat la lumea înconjurătoare mai ușor, este o modalitate de a păstra legătura cu cei dragi, dar și o sursă infinită de entertainment. Spre exemplu, poți să alegi un joc online gratuit pe care să-l testezi când te relaxezi într-o pauză de la îndatoririle de zi cu zi, poți să vezi un video amuzant sau să consulți câteva idei inspiraționale.

Delectează-te cu lecturile de care nu ai avut timp peste vară

În zilele călduroase de vară, cel mai adesea preferi să stai afară, să te relaxezi, să dormi. Așadar, printre călătorii sau ieșiri în oraș, rareori există timp pentru a mai citi ceva. Acum că vremea nu este prea îmbietoare, profită pentru a termina cât mai multe cărți care au fost achiziționate în ultima vreme. 

Recuperează din filmele și serialele pe care le-ai tot trecut pe lista de “De văzut”

Unul dintre subiectele pe care le ai cu prietenii, cel mai probabil, este și cel al filmelor și serialelor pe care fiecare în parte le-a văzut recent. Cu ocazia acestui topic, se creează și lungile liste cu ce să vezi cât mai curând, însă rareori ele sunt și bifate. Dacă nu vrei să ieși în ploaia rece de toamnă, cuibărește-te în pat sau pe canapea și începe să recuperezi din filmele și serialele salvate, de care n-ai apucat încă să te bucuri.

Profită să stai indoors cu prietenii 

Vara este sezonul ideal pentru a crea amintiri cât mai “active” în excursii, pentru a ieși să faci mișcare în aer liber, pentru a călători cât mai mult. Astfel, de cele mai multe ori, preferi să faci lucruri, nu să stai pentru a depăna amintiri. Profită de zilele răcoroase pentru a te vedea cu oamenii dragi ție, la o cană caldă de ceai sau ciocolată caldă, jucați-vă un board game și amuzați-vă aducându-vă aminte de momentele amuzante din ultima vreme.

Redescoperă-te

Contemplarea este un lux al erei moderne, deoarece timpul este ocupat predominant de serviciu, dar și de alte responsabilități sociale. Așadar, rareori mai ai energia de a te bucura de momente de liniște, doar tu cu tine. Dacă nu mai sunt planificate ieșiri cu prietenii sau familia, dacă ți-ai terminat programul de la muncă, atunci profită să te redescoperi. 

Fă-ți un mini-spa la tine acasă, fă o baie caldă, relaxează-te, dormi, ascultă muzica favorită la maxim, dansează și delectează-te cu mâncarea preferată. O zi de răsfăț este bine venită indiferent de sezon, însă zilele acestea probabil vei avea mai mult timp să faci asta. Chiar dacă poate îți pare că este un timp pierdut, gândește-te că destresarea sporește regenerarea ta fizică și psihică, ajutându-te să gândești mai clar, să fii mai focusat.

Decizia ONJN NR. 1773/29.09.2017 

Foto: freepik.com