Iată un top șase al celor mai intense și atractive jocuri video, perfecte de jucat împreună cu prietenii: 

AMONG US

Dacă te-ai plictisit de conferințele prin Zoom cu prietenii și familia și te-ai obișnuit cu comoditatea de acasă, atunci poți încerca să joci împreuna cu ei jocul Among Us. Aici, ești închis împreună cu alte 9 persoane într-o navă spațială, iar printre aceștia se poate afla un impostor sau chiar mai mulți. E nevoie de multă încredere și observație psihologică pentru a putea descoperi inamicii și pentru a supraviețui misiunii. Impostorul poți fi chiar tu și atunci va trebui să știi cum să devii un mincinos profesionist pentru a scăpa nevătămat. 

SEA OF THIEVES

Dacă vă pasionează jocurile cu aventuri și călătorii, atunci Sea Of Thieves poate fi ideal. Veți naviga peste mări și oceane, veți căuta comori ascunse, veți transporta mărfuri dintr-un port în altul și vă veți distra pe puntea corabiei. Când vă simțiți curajoși și cu spirit de aventură, puteți încărca tunurile pentru a doborî alte nave și a le lua pradă. Atunci când găsiți hărți care duc spre comori, veți pleca în călătorii periculoase pentru a săpa după bogății ascunse. Mare atenție însă la Kraken, sunt șanse mari să vă scufunde corabia dacă îl întâlniți. 

LEAGUE OF LEGENDS

Acesta este unul dintre cele mai de succes jocuri din ultimii ani. În anul 2014, League Of Legends era jucat de aproximativ 11% din gamerii din sectorul massively multiplayer online role-playing game (MMORPG). Jocul pune accent pe colaborarea între membrii echipei pentru un scop comun, distrugerea bazei inamicului, înainte ca oponenții să îți doboare propria bază. În echipă vor fi cinci campioni, tu ești unul dintre ei, iar împreună veți nimici adversarii și veți distruge turnurile inamice. 

OVERWATCH

În 2016, Overwatch a devenit cel mai popular joc din internet cafe-urile din Coreea de Sud, întrecând la acel moment League Of Legends, care fusese numărul 1 timp de patru ani de zile. Succesul jocului a fost dat de varietatea personajelor, fiecare având propria armă și abilități unice, precum și de dinamismul partidelor. În cadrul jocului se vor crea două echipe a câte șase membri, care vor lupta pentru realizarea unor obiective specifice de pe o hartă într-o anumită perioadă limitată de timp. Jocul atrage și prin grafica extrem de colorată, care duce cu gândul la anime-urile de acțiune. 

RAINBOW SIX: SIEGE

Acesta este un joc de strategie în care este foarte importantă colaborarea cu ceilalți membri ai echipei. Jocul îți dă acel sentiment că lupți cot la cot alături de camarazii tăi pentru un scop comun. Misiunile se concentrează pe distrugerea unor obiective și a inamicilor. Fiecare jucător preia controlul asupra unui atacator sau a unui apărător în cadrul diverselor acțiuni, cum ar fi dezamorsarea unei bombe, salvarea unui ostatic sau preluarea controlului asupra unui anumit obiectiv dintr-o locație. Scenele de luptă sunt intense și au rolul de a vă pregăti pentru ciocnirile cu “Masca albă”, un grup terorist care amenință pacea în lume. 

BATTLEFIELD 1

Rămânem în aceeași zonă a jocurilor de acțiune, pe un fundal de război. Acest tip de joc video este unul dintre cele mai căutate și apreciate atunci când vine vorba de joaca în echipă, deoarece toți participanții sunt implicați în egală măsură, scopul este unul comun, iar fiecare contribuie la rezultatul final prin abilitățile sale. În Battlefield 1, acțiunea se petrece în cadrul primului război mondial, astfel că armele sunt cele din respectiva perioadă, iar avioanele și tancurile sunt replici digitale fidele ale dotărilor armamentului din acea vreme. Realismul este punctul forte al acestui joc, deoarece te vei simți chiar acolo, pe câmpul de luptă, luptând pentru supraviețuire. 

Acestea sunt șase propuneri de jocuri video perfecte de jucat în echipă, alături de prieteni sau de membrii familiei (dacă sunt pasionați de jocuri). Fiecare joc în parte asigură o atmosferă dinamică, unde toată lumea trebuie să se implice, iar rezultatul final este dat de colaborarea dintre voi. Puteți încerca și alte jocuri, astfel încât să găsiți ceea ce vă place. În final însă, nu este important scorul, ci faptul că vă distrați împreună și că vă bucurați de timpul petrecut alături, indiferent dacă sunteți acolo, în aceeași încăpere, sau de la distanță, prin intermediul mediului digital. 

Surse foto: seaofthieves.com, store.steampowered.com, overwatch2.playoverwatch.com, rockpapershotgun.com, ea.com, noob.ba