Producatorii de jocuri pentru console au un an destul de incarcat dupa ce Sony a "dat pe la nas" gamerilor cu PS 4 iar cei de la Microsoft a anuntat lansarea lui Xbox 720. Ubisoft, una dintre cele mai mari companii de pe piata, sustine ca este pregatita pentru pasul catre generatia urmatoare, cele mai asteptate jocuri in 2013, Watch Dog si continuarea Assasin's Creed, fiind gata sa ofere experiente nemaiincercate de gameri, conform lui Yannis Mallat, CEO la compania producatoare de jocuri.

Chiar daca nu stim inca specificatiile noilor console, suntem pregatiti sa oferim un altfel de produs mult, mult mai bun.

Omul care are 13 ani de munca in cadrul Ubisoft si care si-a inceput cariera cu primele versiuni ale celebrului "Prince of Persia" considera cerintele unor jocuri (SimCity) sau console (precum Xbox) ca utilizatorul sa fie conectat in permanenta la internet nu este o problema pentru creatorii de jocuri atat timp cat producatorii de console stiu "in ce se baga".

Intrebat de cotidianul britanic The Guardian daca noile console ar trebui sa evolueze nu doar din punct de vedere grafic, Yannis Mallat a dat un raspuns care multumeste producatorii dispozitivelor dar ii si pune mai mult la treaba: "Jocul este inima consolei, jocul produce experientele pe care le cauta gamerii, daca acesta se ridica la inaltimea asteptarilor grafice nu mai putem vorbi despre un 'joc video'. Pe de alta parte, oamenii de la Sony, Nintendo sau Microsoft trebuie sa ia in serios conectivitatea si aspectele sociale. Doar asa un joc video va surprinde placut".