Acest model de procesor este disponibil în mai multe versiuni, cu 4 până la 8 nuclee pentru PC-uri și ajungând chiar până la 64 de nuclee pe plăcile dedicate serverelor care se vor lansa și ele, cel mai probabil, anul viitor.

Huawei plănuiește să lanseze două modele separate pentru aceste plăci, Kunpeng Desktop Board D920S10 și placa pentru servere Huawei S920X00. Versiunea D920S10 este robustă, suportă PCle 3.0, ale șase SATA 3.0 și două sloturi M.2 SSD, oferind funcționalități fantastice, precum suportul a 64GB RAM DDR4, dar și memorie ECC. Portul ethernet oferă o viteză de 25GB/secundă, iar cele patru porturi USB 3.0 și USB 2.0 contribuie și ele la conectivitatea extinsă, arată wccftech.com.

Și placa dedicată serverelor Huawei S920X00 este destul de impresionantă și oferă suport dual Kunpeng 920, 16 unități de stocare via SATA, NVMe sau conexiuni SAS. Acest model oferă suport pentru 32 DIMM-uri de pe opt canale și permite mai multe extinderi PCle.

Pe site-ul Huawei se arată că vor fi puse la dispoziție ghiduri pentru configurare și răcire, ceea ce înseamnă că cele două versiuni chiar vor fi disponibile în viitorul apropiat. Mai mult, Huawei a început din 2012 să-și dezvolte și sistemul de operare, iar în prezent acesta este optimizat pentru fluxuri de lucru mai modern. Asta înseamnă că gigantul poate merge înainte cu dezvoltarea lui și poate ajunge să ofere un ecosistem productiv, adaptat pieței de PC-uri.