Noile Mac Pro si MacBook Air si-au facut debutul, aseara, la conferinta dezvoltatorilor Apple, WWDC. Desktopul Mac Pro va fi disponibil pana la sfarsitul anului si vine cu un design dubios, cilindric. MacBook Air, insa, poate fi cumparat deja din magazinele americane.

Mac Pro

Are specificatii pur si simplu impresionante, iar cei de la Apple au dorit sa sublinieze faptul ca aceste calculatoare sunt gandite in California si asamblate pe pamant american. Ele au doar 25 cm inaltime, insa aduna sub carcasa specificatii de invidiat.

chipset Intel Xeon E5 cu pana la 12 nuclee

Potrivit Apple, Mac Pro este de pana la 2,5 ori mai rapid decat variantele precedente, avand o putere de calcul de 7 teraflopi. Calculatorul vine cu chipset Intel Xeon E5 cu pana la 12 nuclee. Inautru se mai afla doua placi grafice AMD FirePro, care fac ca aceste sisteme sa fie extraordinare pentru designeri, arhitecti sau artisti de orice fel.

Mac Pro mai are 4 porturi USB 3.0 si 6 porturi Thunderbolt. De asemenea, utilizatorii pot conecta la el un ecran 4K. De asemenea, mai exista si scoare flash PCI, de 10 ori mai rapida decat HDD-urile.

MacBook Air

Si MacBook Air se bucura de un upgrade important, care inseamna autonomie crescuta a bateriei si putere de procesare mai mare. Cei de la Apple au mai anuntat aseara ca performanta grafica a dispozitivelor este cu 40% mai mare. Noile MacBook Air vor avea procesoare Intel Haswell cu Core i5 sau i7. Ele vor veni cu 128 sau 256 GB de spatiu, insa Apple a lansat si Time Capsule de 2 si de 4 GB.

Cele doua modele au 11,6, respectiv 13,3 inch. Cel cu diagonala mai mica va avea o autonomie de pana la 9 ore, in timp ce laptopul de 13" va putea fi folosit 12 ore cu o singura incarcare.

Pentru MacBook Air de 11", avem procesor la 1,3GHz, 4GB de RAM si 128GB de memorie la modelul de 999 de dolari, in timp ce cel cu 256GB costa 1199 de dolari.

MacBook Air de 13" are, de asemenea, procesor la 1,3GHz, 4GB de RAM si 128/256GB. Preturile sunt de 1099 de dolari, respectiv 1299 de dolari.