Romanul Ovidiu Patrascu (Ovvy), vicecampion mondial la FIFA 2013 si campion european la FIFA 2012 a prezentat, marti, publicului noul monitor pentru gameri AOC g2460Pqu, cu ecran Full HD de 24 de inch. Gadgetul are o rata de refresh de 144 Hz, fata de 60 Hz cat au monitoarele obisnuite, si un timp de raspuns ultrarapid, de numai o milisecunda, care elimina lagul in timpul jocului. AOC este un brand de produse accesibile din familia Philips.

Un monitor creat de gameri, pentru gameri

Gamerul roman, care a strans pana acum peste 50.000 de dolari din jocuri, a remarcat rata deosebita de refresh a monitorului si spune ca produsul este mai performant decat cel pe care il are el acasa si pe care se antreneaza pentru competitii. Calculatorul sau de acasa are un procesor Intel Core i5 cu 8GB de RAM si Radeon HD6870.

De asemenea, "unghiul de vizibilitate este foarte bun, pot juca doi oameni in acelasi timp si amandoi au o vizibilitate buna", spune gamerul.

Un alt plus il reprezinta, dupa parerea lui Ovidiu Patrascu, si faptul ca monitorul ofera posibilitatea ajustarii dupa inaltime. "Ma ajuta mult la sesiunile lungi. La unele competitii scaunul nu este foarte confortabil si simti nevoia sa iti ajustezi monitorul", spune el. Utilizatorii au posibilitatea miscarii ecranului pe inaltime cu pana la 130mm, dar si a inclinarii acestuia cu pana la 90 de grade. 

Cei de la AOC au creat produsul cu ajutorul gamerilor de la echipa Team Infused. El afiseaza imaginile in cele mai mici detalii si elimina efectul de ghosting.

Ecranul poate fi impartit in 4 cadre ce pot afisa continut individual

AOC a echipat monitorul cu un afisaj on-screen specializat, care poate fi personalizat conform nevoilor de utilizare ale diferitelor categorii de jocuri.

Monitorul reda semnalul prin intermediul unui set complet de conectori (VGA, dual link DVI, HDMI compatibil HDCP si un DisplayPort) si are un hub USB cu 4 conectori (dintre care 2 la standardul USB 3.0) ce beneficiaza si de un port fast-charge pentru dispozitivele mobile.

Pe langa iesirea pentru casti, AOC a echipat monitorul cu difuzoare.

Noul gadget de la AOC are o carcasa extrem de rezistenta si poate fi montat chiar si pe perete, cu ajutorul unui suport, ca sa economisesti spatiu.

AOC g2460Pqu vine cu softuri inteligente. Spre exemplu, permite impartirea ecranului in 4 cadre ce pot afisa continut individual.

Monitorul se va gasi in magazinele de la noi de la finalul lunii iunie, la pretul recomandat de 1599 RON.


AOC myMulti-Play, un monitor de 29 inch in format 21:9

La acelasi eveniment, AOC a adus, in premiera pe piata locala, si monitorul myMulti-Play q2963Pm, cu un ecran IPS de 29” si o rezolutie de 2560 x 1080p. Noul gadget este destinat vizualizarii filmelor in format Cinemascope.

El a fost gandit pentru cinefili si pentru utilizatorii care au nevoie de un ecran cu o latime extinsa, precum programatorii sau angajatii din domeniul bancar. Monitorul este compatibil MHL, cu alte cuvinte ofera conectarii printr-un simplu cablu a dispozitivelor mobile precum tablete sau telefoane.

Modelul, parte din gama Style, ofera o rata de contrast dinamic de 50.000.000:1 din unghiuri de vizualizare de pana la 178 de grade, atat pe orizontala, cat si pe verticala. In acelasi timp, luminozitatea de 250 cd/m2 si timpul de raspuns de 5 ms contribuie la imagini ultra clare, in culori cu adevarat fidele.

AOC myMulti-Play va fi in Romania din iulie, la un pret de 2099 lei.