Producatorii de aparate foto se tem ca vor fi afectati de telefoanele mobile. Presedintele Nikon, Makoto Kimura, si-a exprimat dorinta de a dezvolta produse create special pentru a controacara si capitaliza cresterea numarului fotografiilor realizate cu smartphone-ul.

"Expansiunea rapida a dispozitivelor mobile este o provocare care ne-a aparut, in mediul business", a declarat el intr-un interviu pentru Bloomberg. "Sarcina noastra, pe viitor, este sa gasim un raspuns la aceasta schimbare", mai spune Kimura.

Seful Nikon nu a intrat in detalii, dar a indicat faptul ca firma la care lucreaza ar putea dezvolta produse total diferite, pentru a tine pasul cu concurenta.

"Vrem sa cream un produs care va schimba conceptul camerelor foto. Poate fi o non-camera foto destinata consumatorilor", a mai spus el. Nikon ar putea veni cu un produs total nou in urmatorii 5 ani, potrivit sefului companiei, care nu a dorit sa spuna daca e vorba de un smartphone sau de un alt gadget.

Nikon n-a turat foarte tare, pana acum, motoarele inovatiei. Dar compania a venit cu Coolpix S800c, o camera cu Android. Totusi, imaginile realizate cu ea n-au impresionat, scrie theverge.