F64 si Panasonic anunta disponibilitatea in Romania a celor mai noi echipamente dedicate fotografierii si filmarii 4K. Lumix GX8 urmeaza modelului de succes GX7, oferind cea mai mare densitate de pixeli disponibila pe acest tip de senzor, iar FZ300 livreaza intr-un pachet mic acele functionalitati necesare aparatului perfect pentru vacante, familie si explorari urbane. in timpul evenimentului de lansare a celor doua echipamente, Bogdan Panait a prezentat cele mai importante caracteristici tehnice ale modelului Lumix FZ300 si Vlad Eftenie pe cele ale Lumix GX8, iar publicul prezent a avut ocazia sa le testeze.

Panasonic Lumix GX8 este o camera foto mirrorless cu un senzor nou micro four thirds, de 20 de megapixeli, capabila sa filmeze la rezolutie 4K, de patru ori mai mare decat full HD, standardul ultimului deceniu. Mai mult, Lumix GX8 dispune de un mod inteligent de stabilizare duala a imaginii, sincronizand stabilizarea optica din obiectiv cu cea din corpul camerei. Carcasa este construita din aliaj de magneziu si este rezistenta la praf si stropire. Panasonic Lumix GX8 dispune de un vizor electronic rabatabil, care este completat de ecranul tactil de asemenea rabatabil, cu o rezolutie de 1,04 milioane de puncte, asigurand astfel unghiuri de vizualizare optime si o navigare rapida. Iar pentru a nu rata niciun moment, Panasonic a dotat aceasta camera foto cu functionalitatea 4K Photo, care le permite utilizatorilor extragerea de fotografii la rezolutie de 8 megapixeli din fisiere video 4K sau fotografierea in 4K cu o frecventa de 30 cadre pe secunda. Nu in ultimul rand, Lumix GX8 are un corp elegant si ergonomic, cu comenzi dispuse intuitiv, fiind dotat cu conectivitate wireless completa pentru control prin telefon sau pentru transfer rapid al inregistrarilor.

“Anul acesta am avut ocazia sa testez, in vederea lansarii, modelul Lumix G7. De asemenea, ca fotograf oficial al Festivalului «George Enescu», am folosit in mod aprofundat acelasi model Panasonic. Apoi, toamna a venit cu o noua surpriza pentru mine, primind spre testare Lumix GX8. Este impresionanta evolutia tehnologiei mirrorless, de la modele testate anterior, in anii precedenti, si pana la acest model. Necesitatea de a fi discret si de a surprinde rapid acel cadru efemer sunt completate foarte bine cu viteza si acuratetea punerii la punct. Stabilizarea in-body este dublata, acolo unde este prezenta, de cea oferita de obiective, pentru un efect sigur. Ecranul reglabil pe orice directie, precum si conectivitatea WiFi care permite distribuirea online a momentelor surprinse pe strada, acasa sau la un eveniment important, fac din sistemul Lumix GX8 unul extrem de atragator”, a declarat Vlad Eftenie.

Lumix FZ300 este un aparat foto ultrazoom cu senzor MOS de 12 megapixeli si cu un zoom optic impresionat de 25x, o distanta focala 25-600mm si diafragma f/2.8 constanta pe tot acest interval. De asemenea, Lumix FZ300 poate filma la rezolutie 4K si dispune de toate functionalitatile 4K Photo pe care le are si Lumix GX8. Similar, beneficiaza de conectivitate wireless completa, pentru a facilita impartasirea celor mai importante momente. Panasonic a introdus in FZ300 stabilizare optica pe cinci axe, iar ecranul de 3 inci este articulat pentru a gasi mereu cel mai potrivit unghi pentru cele mai bune imagini. Dispune, de asemenea, de vizor electronic si microfon cu zoom incorporat.

“Lumix FZ300 ne arata ca aparatele foto nu mai sunt cele care te trag in spate. Cei de la Panasonic au reusit sa doteze acest model cu un senzor de 12 megapixeli foarte bun, capabil sa filmeze 4K si cu un zoom optic 25x. L-am testat si m-a impresionat de la cat de potrivit este fotografiei wildlife, de strada sau videografiei profesionale. FZ300 ne mai arata ca 4K nu mai este un moft prea scump, ba chiar este noutatea accesibil si utila, mai ales pe aceste modele Panasonic dotate cu functionalitatea 4K Photo”, a declarat Bogdan Panait.

Panasonic Lumix FZ300 si Lumix GX8 vor fi disponibile in portofoliul F64 la timp pentru sarbatorile de iarna.