Creata din combinarea a 477 de poze individuale realizate de David Breashears in primavara acestui an si arata ghetarul Khumbu, de langa Everest. Camera folosita are un obiectiv de 300 mm, scrie Daily Mail, citat de stirileprotv.ro.

Breashears si echipa lui declara ca au vrut in acest fel sa atraga atentia asupra schimbarilor climaterice care sunt foarte vizibile in aceasta zona.

Fotograful colaboreaza cu Royal Geographical Society din Londra si spune ca vrea sa realizeze un proiect si mai ambitios, care sa permita utilizatorilor sa vada chiar si cele mai mici detalii, cum ar fi corturile din baza alpinistilor.

Un alt proiect vizeaza compararea fotografiilor din prezent cu cele facute in trecut in aceasta zona, pentru a se vedea clar cat de mult s-au micsorat ghetarii.

Muntele Everest este cel mai inalt din lume, avand o inaltime de 8.848 metri. Numele i-a fost dat in anul 1865 de catre Royal Geographical Society, in onoarea lui Sir George Everest, care fusese cartograful-sef al Indiei intre anii 1830-1843.

Exista doua trasee pentru alpinisti, unul dinspre Tibet si altul dinspre Nepal. Varful a fost atins de alpinisti pentru prima data in anul 1953, de catre Edmund Hillary si Tenzing Norgay.

AICI puteti gasi si utiliza fotografia interactiva.