Sony a lansat in Romania si la nivel international noua camera cu obiective interschimbabile Sony NEX-F3, conceputa pentru amatorii de fotografie care doresc sa realizeze imagini la o calitate DSLR cu un aparat compact. 

Aparatul foto NEX-F3 incape cu usurinta in buzunar si, dispune de acelasi design precum celelalte camere foto din gama α cu montura E. Mult mai mare decat senzorii disponibili pe camerele compacte, senzorul CMOS Exmor APS HD cu rezolutie de 16,1 megapixeli reali capteaza mai multa lumina, surprinde imagini cu zgomot redus si filmeaza Full HD precis si detaliat (50i/25p). Precum traditionalele aparate DSLR, cu NEX-F3 este usor sa creezi efecte cu defocalizarea fundalului. 

De asemenea, auto-portretele sunt usor de realizat datorita ecranului care poate fi rotit la pana la 180 grade. Camera trebuie tinuta la departare, iar ecranul LCD trebuie sa fie intors la 180 grade pentru o imagine proprie clara. Apasa butonul shutter sau lasa optiunea Smile Shutter sa realizeze fotografia automat.

Optiunile de fotografiere in conditii de lumina slaba sau in interior sunt extinse cu ajutorul unui blit aditional incorporat. Introdus prima data pe apreciatul aparat foto NEX-7, blitul pop-up permite realizarea portretelor si a altor fotografii fara sa ai nevoie de un blit accesoriu. 

NEX-F3 ajuta fotografii amatori sa realizeze portrete de calitate fara efort. Sistemul de focalizare automata identifica pozitia modelului, redimensionand scena astfel incat sa creeze fotografii tip portret corect compuse si de inalta calitate.

Pana in acest moment pentru a realiza o fotografie in plan apropiat era necesar un obiectiv foarte puternic. De acum, te vei putea bucura de instantanee clare cu ajutorul functiei de zoom Clear Image care dubleaza capacitatea de marire a obiectivului. 

Aparatul NEX-F3 elimina alegerea intamplatoare din gama generoasa de modele la oferta. Modul Auto Superior recunoaste inteligent o gama larga de scene si subiecte, ajustand setarile cu calificarea unui fotograf experimentat.

Alte imbunatatiri recomanda NEX-F3 drept o alegere ideala pentru fotografii decisi sa faca un pas in fata de la camerele compacte. Impresia de camera foto premium este sporita datorita manerului care permite o manevrare usoara si confortabila.

De asemenea, durata de viata a bateriei a fost marita la 470 fotografii cu o singura incarcare – rezultat imbunatatit cu aproximativ 18% fata de NEX-C3. 

Camera foto construita din plastic reciclat - SoRPlas (Sony Recycled Plastic)

NEX-F3 este partial construit din plastic reciclat (SoRPlas), un plastic policarbonat care este realizat prin amestecul platicului obtinut din prelucrarea sa cu un material bazat pe sulf care incetineste capacitatea de ardere. SoRPLas este realizat in proportie de 99% din materiale reciclate si prezinta o rezistenta excelenta. 

Teleobiectivul cu zoom SEL18200LE F3.5-6.3 E18-200mm 

Un partener de calatorie ideal pentru NEX-F3, noul SEL18200 F3.5-6.3 OSS LE cu distanta focala cuprinsa intre 18-200mm ofera o gama de zoom puternica, de 11x, si o rezolutie superioara intr-o carcasa usor de transportat. Noul obiectiv cu montura E, mai mic si cu 12% mai usor decat SEL18200, dispune de stabilizare optica a imagini. 

Geanta de transport LCS-EMH ofera acces rapid la aparatul de fotografiat si la obiectivul atasat, in timp ce geanta de transport LCS-EJC3 protejeaza camera foto si obiectivele.