Programul, dezvoltat de catre oamenii de stiinta americani, sustine ca iti poate infrumuseta fotografia, fara a face schimbari vizibile la nivelul sau.

Sistemul ar putea fi folosit ca o aplicatie, ce ar permite utilizatorului sa-si imbunatateasca imaginea, inainte de a le face publice, in cadrul retelelor de socializare.

Potrivit Daily Mail, cercetatorii considera ca fetele memorable devin mai intresante, aceste persoane fiind uneori considerate familiare. Oamenii de stiinta sugereaza ca acest program ar putea fi folosit in cadrul aplicatiilor pentru un loc de munca, creand o versiune digitala a persoanei, care ar putea ramane in mintea potentialilor angajatori.

Pentru dezvoltarea algoritmului, echipa a introdus prima oara in cadrul software-ului 2000 de fotografii. Fiecareia dintre acestea i s-a dat o nota, pe baza abilitatiilor de aducere aminte a voluntarilor din cadrul proiectului.

Echipa incearca, acum, sa imbunatateasca soft-ul, astfel incat fotografiile sa arate mai placute, dar si in care persoanele sa para mai inteligente si mai increzatoare.