HTC lanseaza RE, o camera foto remarcabila de mici dimensiuni, care aplica abordarea inovatoare si designul impresionant din filosofia HTC intr-o categorie de produse cu totul noua, reinventand fotografia pentru a tine pasul cu tendintele actuale si viitoare din domeniu. In SUA, gadgetul costa 199 de dolari.

Cu un design cilindric impresionant si totusi minimalist, RE este facuta pentru a fi tinuta in palma usor si fara efort. Nu veti mai avea grija ca pierdeti un moment pentru ca ezitati intre functionalitatile dispozitivului, pentru ca senzorul de stabilizare incorporat activeaza camera imediat ce aceasta este ridicata in mana, eliminand nevoia unui buton de pornire. Cu un declansator activat tactil, se pot face fotografii printr-o simpla atingere sau capta imagini video printr-o apasare prelungita, fiind foarte usor, dar si distractiv in acelasi timp, sa captezi imagini si videoclipuri creative si de inalta calitate.

Pentru ca in momentele importante iti doresti sa fii in mijlocul actiunii si nu sa te concentrezi pe obiectiv, RE dispune de senzor CMOS de 16MP, inregistrare video Full HD (1080p) si obiectiv cu unghi larg de 146 de grade. Camera RE iti permite totodata sa-ti explorezi latura creativa cu optiunile sale simple de filmare cu incetinitorul (slow-motion) si de inregistrare secventiala (time-lapse). Iar daca vrei sa faci fotografii subacvatice, RE este rezistenta la apa , fara sa necesite izolatie sau protectie suplimentara. Nu trebuie sa fii un profesionist pentru a putea utiliza RE – nu ai nevoie decat de propria imaginatie.

RE interactioneaza cu smartphone-ul prin aplicatia RE, care sincronizeaza fotografiile, videoclipurile si inregistrarile secventiale prin WiFi, astfel incat poti retrai si impartasi experientele printr-o simpla atingere de buton. Aplicatia RE este disponibila atat pe Android, cat si pe iOS, putand fi accesata fara sincronizare cu computerul, si poate salva acele amintiri dragi pe telefon sau direct in cloud, lucrand armonios cu aplicatia Zoe pentru a crea continut video care pare sa fie editat profesionist.

Pentru a face totul si mai usor, dispozitivul poate fi controlat si de la distanta prin intermediul aplicatiei RE, utilizatorii avand totodata posibilitatea sa-si transforme smartphone-ul intr-un obiectiv operat de la distanta.

RE este un nou tip de camera, care deschide o intreaga gama de posibilitati creative si care va evolua cu timpul. Ca sa adauge un nou nivel de flexibilitate si potential, API/SDK (Interfata pentru programare de aplicatii / Kit de dezvoltare a aplicatiilor)  va fi facut disponibil dezvoltatorilor si le va permite partenerilor HTC sa adauge dispozitivului si platformelor sociale precum Trencent sau Instagram experiente noi si inovatoare. Mai mult, RE va oferi in curand posibilitatea de a face transmisiuni video in timp real pe canalul propriu de pe You Tube.