LUMIX DMC-FX90 este noua vedeta a gamei de camere foto compacte a Panasonic, ce se face remarcata nu doar prin stil, dar mai ales prin capabilitatile de conectare la Internet prin WiFi. Cu noul model FX90, utilizatorii pot incarca fotografiile si inregistrarile video pe Internet prin intermediul unui smartphone si al retelei de telefonie mobila.

Posesorii unei camere LUMIX DMC-FX90 pot avea acces la Internet oriunde, fara a fi nevoiti sa caute in acest scop un hotspot WiFi. Conexiunea wireless la Internet face posibila, de asemenea, copierea imaginilor pe un PC sau trimiterea lor, printr-un punct de acces, direct pe computerul de acasa. Datorita capabilitatii Wi-Fi, utilizatorii pot posta fotografii pe platforme de image sharing precum Facebook, Flickr, Picasa sau YouTube.

Panasonic lanseaza totodata Lumix Club pentru posesorii de camere foto Lumix, pasionati de retelele sociale si site-urile de photo sharing, odata cu anuntarea modelului LUMIX DMC-FX90. Serviciul ofera posibilitatea postarii de imagini online realizate cu noua camera DMC-FX90 fara a fi nevoie ca utilizatorul sa se preocupe cu configurari complicate pentru accesarea Internetului sau postarea fotografiilor ori filmelor. Panasonic va extinde acest serviciu pe viitor pentru a imbunatati conexiunea cu alte retele sociale si site-uri de photo sharing.

Configurarea initiala si incarcarea imaginilor este foarte facila. Pentru posesorii de smartphone-uri, Panasonic ofera gratuit o aplicatie numita LUMIX Link, atat pentru iPhone-uri cat si pentru telefoanele cu sistem de operare Android si toate operatiunile se pot realiza prin acest program. Activand LUMIX Link si conectandu-se la LUMIX Club de pe telefonul mobil sau de pe computer, utilizatorii pot incarca imagini si inregistrari video surprinse cu FX90 oriunde, prin reteaua mobila, fara a fi nevoiti sa caute un punct de acces WiFi. Daca se afla acasa, utilizatorii pot incarca imaginile prin punctul de acces la Internet din propria locuinta. De asemenea, au posibilitatea de a transfera wireless imaginile pe computer.

Pentru a accesa rapid conexiunea la Internet, camera este prevazuta cu un buton dedicat. Apasarea lui activeaza automat modul WiFi Connection, cand utilizatorul se afla in afara propriei locuinte, sau modul de conectare WPS (Wi-Fi Protection Setup), atunci cand utilizatorul se afla acasa. Modulul WiFi este incorporat in partea opusa locului de unde camera este tinuta in mana, astfel incat semnalul WiFi sa nu fie afectat!

DMC-FX90 incorporeaza noul obiectiv LEICA DC VARIO-SUMMARIT cu luminozitate F2.5 ce confera un grad de luminozitate cu 25% mai mare decat in cazul obiectivului F2.8. Astfel, utilizatorul poate captura imagini clare si luminoase chiar si atunci cand foloseste un timp de expunere mai mare, in conditiile unui mediu cu lumina redusa. Toate acestea, alaturi de tehnologia anti-blurare ce se activeaza automat in modul iA, permit camerei sa genereze imagini foarte clare chiar si atunci cand subiectul este surprins in miscare.Obiectivul ultra superangular de 24mm – intalnit rar la o camera compacta – ofera fotografilor acces la o gama larga de optiuni pentru compozitii, spatiul vizibil in cadru fiind cu aproximativ 213% mai mare decat la o camera similara cu film de 35mm. Mai mult, este capabil sa minimalizeze distorsiunile la deschidere foarte mare a obiectivului.

Acest obiectiv avansat indeplineste exigentele standarde Leica si livreaza performante optice exceptionale cu distorsiuni si aberatii cromatice minime, minimizand in acelasi timp efectele de tip ghosting si flaring.

Datorita tehnologiei Intelligent Resolution, functia Intelligent Zoom este incorporata in camera DMC-FX90, pentru a permite extinderea zoom-ului cu aproximativ 1.3x, mentinand calitatea imaginii chiar si cand este folosit zoom-ul digital. Astfel, zoom-ul optic 5x poate fi extins la 6.5x – pentru a nu pierde vreun detaliu chiar si atunci cand te afli la distanta.

Procesorul de imagine Venus Engine incorporat are capabilitati de prelucrare foarte avansate. Separarea zgomotului cromatic de zgomotul legat de luminozitate si aplicarea unei tehnologii de reducere optima a ambelor duc la obtinerea unor imagini foarte clare, luminoase chiar si atunci cand se utilizeaza camera la un nivel ISO ridicat.

Combinarea procesorului Venus Engine cu senzorul CCD Hi-Speed de 12,1 megapixeli permite camerei sa proceseze cantitati foarte mari de informatii, la viteze mari, si sa inregistreze video FullHD la rezolutia de 1920x1080, dar si imagini consecutive la 3,7fps la rezolutia maxima de 12,1 megapieli ori chiar la 10fps si 3 megapixeli.

Senzorul de imagine CCD de 12,1 megapixeli cu o structura de 2 canale pentru iesirea semnalului imbunatateste viteza de transfer pentru operatiuni care au nevoie de performante inalte si rapiditate, asa cum este inregistrarea video FullHD. Calitatea imaginilor este imbunatatita datorita senzitivitatii mai bune cu aproximativ 25%.

DMC-FX90 inregistreaza in format AVCHD, chiar si in mod Full HD, in ciuda corpului sau compact si foarte stilat. Pentru o mai buna compatibilitate cu computerele se poate folosi pentru inregistrarile video formatul MP4.

Zoom-ul optic 5x este disponibil si pe modul video. Cu ajutorul functiei Video Divide, utilizatorii pot imparti inregistrarea in doua sectiuni pentru a o pastra pe cea pe care si-o doresc sau pur si simplu pentru a o scurta. Este disponibila, de asemenea, functia Wind Cut pentru blocarea zgomotului de fundal creat de vant.

DMC-FX90 a adoptat ecranul inteligent tactil, cu 460.000 puncte, bazat pe tehnologia Smart Touch, pentru o operare mai facila. Astfel, autofocalizarea, si chiar declansarea, se pot realiza automat prin simpla atingere pe ecran a subiectului din cadru. Odata focalizat subiectul, datorita functiei AF Tracking, focalizarea se pastreaza chiar daca subiectul se misca in cadru. Functiile si configurarile utilizate mai frecvent precum stabilizatorul de imagine, capturarea in rafala, nivelul de alb, punctul de autofocalizare, nivelul ISO sau dimensiunea imaginii, sunt usor de accesat datorita posibilitatii de a stabili shortcuts pe ecranul tactil.

Beauty Retouch face posibila chiar infrumusetarea artificiala a chipului din imagine prin adaugarea unui machiaj, iar modul Aesthetic Retouch are efecte variate, de la schimbarea texturii pielii, pana la albirea danturii, a culorii fondului de ten sau a buzelor. Functia Art Retouch face posibila schimbarea in totalitate a aspectului imaginii originale.

Mai mult, functia My Photo Album permite utilizatorilor sa sorteze imaginile in fisiere separate, permitand astfel redarea directa a fotografiilor dorite fara a fi nevoie sa caute prin intreaga galerie cu imagini. De exemplu, utililzatorii pot sorta fotografiile in fisiere de munca si private.

Prezent la toate modelele Panasonic din ultimii ani, modul iA (Intelligent Auto) vine cu o noutate pentru DMC-FX90: Active Mode, pe modul video. Acesta permite stabilizarea foarte eficienta a imaginii in cursul inregistrarilor video cand obiectivul este foarte deschis iar filmarea se face din mers.

Modul Motion Deblur este incorporat pentru a preveni blurarea imaginii din cauza miscarii subiectului. Ambele moduri, dar si nivelul foarte bun de luminozitate cu care este dotata noua camera foto, permit obtinerea unor imagini foarte clare, atat pe foto cat si pe video, indiferent daca potentialele surse de neclaritate sunt miscarea mainii sau a subiectului in cadru.

Functia Face Recognition permite camerei sa recunoasca chipurile pre-inregistrate in memorie, sa focalizeze pe fata recunoscuta si sa configureze adecvat expunerea, afisand in acelasi timp pe ecran numele persoanei.


Odata activat modul iA, toate aceste functii opereaza automat, impreuna cu alte functii deja cunoscute de posesorii de camere LUMIX – AF Tracking, Intelligent ISO Control si Intelligent Exposure. Intelligent Scene Selector permite alegerea unui set de configurari prestabilite dintr-o serie ce include modurile Scenery, Portrait, Macro, Might Portrait, Night Scenery si Sunset. Activarea functiilor Face Recognition, AF Tracking, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector si Intelligent Exposure se poate realiza prin simpla apasare a butonului dedicat iA.

DMC-FX90 incorporeaza noul mod 3D Photo, care produce imagini 3D in camera. Camera ia 20 cadre consecutive si selecteaza apoi automat cele mai potrivite doua imagini - una pentru ochiul stang si una pentru ochiul drept - pentru a sintetiza o imagine tridimensionala. Imaginea 3D poate fi vazuta apoi pe un televizor VIERA HD.

Dotat cu o multime de tehnologii, dar in acelasi timp usor de folosit si cu un design stilat– FX90 este aparatul perfect pe care sa il iei cu tine zi de zi pentru a impartasi aproape instant fotografiile cu prietenii.

Sursa: panasonic.ro


Citeste si:

Camera foto 3D Panasonic FZ48 vine in Romania

Cum sa faci poze 3D cu aparate foto obisnuite

O camera foto de 1400 megapixeli va fotografia asteroizi