Nikon 1 AW1, primul aparat foto subacvatic cu obiective interschimbabile, vine acum in Romania. Gadgetul este rezistent si la socuri, la fel ca obiectivele sale, 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8.

Aparatul poate fi scufundat pana la 15m, si rezista la caderi de pana la 2m inaltime. De asemenea, este face fata cu succes si frigului, suportand temperaturi de pana la minus 10 grade Celsius.Lansat impreuna cu doua obiective 1 NIKKOR AW rezistente la apa/soc/inghet, acest sistem de aparat foto surprinde cea mai buna parte a actiunii in orice mediu si nici nu va arata stingher la un eveniment elegant in oras.

Sistemul dual de procesare a imaginii EXPEED 3A de la Nikon alimenteaza fotografierea continua cu focalizare automata la 15 fps si pana la 60 fps cu AF cu punct fix, oferindu-va abilitatea de a surprinde imagini de calitate ridicata, chiar si cu actiune extrem de rapida. Senzorul CMOS in format CX ofera o rezolutie de 14,2 megapixeli si intervalul ISO ajunge pana la 6400, pentru detalii frumoase in lumina scazuta.

Sistemul avansat de focalizare automata (AF) hibrida rapid si precis al Nikon 1 va asigura ca fiecare imagine este clara si fiecare film arata cursiv si natural. Senzorul CMOS de 14,2 megapixeli in format CX ofera un interval ISO care ajunge pana la 6400, pentru detalii frumoase in lumina scazuta. Iar cand actiunea devine alerta, Nikon 1 AW1 va permite fotografierea la cea mai buna calitate, fara a va face griji ca aparatul foto se uda, se murdareste sau va scapa din maini.

Blitul cu ridicare rezista la apa la aceeasi adancime ca si aparatul foto, astfel ca veti putea surprinde imagini in culori naturale cu mediul subacvatic.

Nikon 1 AW1 va permite sa inregistrati filme Full HD 1080p sub apa, la temperaturi extrem de scazute sau in mijlocul actiunii. Sistemul AF detectie faza si tranzitiile cursive, silentioase ale focalizarii automate asigura imagini cu aspect natural si sunet extraordinar. Inregistrati in modul film si puteti realiza o imagine la rezolutie ridicata in timp ce filmati.

Lansate impreuna cu aparatul foto, obiectivele dedicate 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 cu zoom si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 cu unghi larg sunt la fel de rezistente si de robuste ca si aparatul foto. Rezistente la apa, soc si inghet, aceste obiective asigura versatilitate, precizie si stil oriunde ati merge si va permit sa inregistrati imagini si filme extraordinare. Pe langa obiectivele noi 1 NIKKOR AW, noul aparat este compatibil si cu modelele 1 NIKKOR obisnuite. Nikon 1 AW1 va primi in primavara lui 2014 si un blit subacvatic dedicat,  Speedlight SB-N10, care sa lumineze adancurile oceanelor si marilor. SB-N10 va fi compatibil si cu carcasele subacvatice Nikon 1.

Nikon 1 AW1 si obiectivele 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 vor fi disponibile in Romania la partenerii Nikon la sfarsitul lunii octombrie.