Nikon a lansat, marti, in Romania 9 camere COOLPIX, care vin cu dotari generoase si la un pret mai mic decat produsele asemanatoare ale concurentei.

Printre aparatele foto lansate se numara 4 modele cu super-zoom, P520, S9500, S6500 si L810, si doua rezistente la apa si la socuri, AW110 si S31. Lista mai cuprinde camera eleganta S2700 si alte doua accesibile si usor de utilizat: L27 si L27.

Nikon COOLPIX S9500, S6500 si AW110 au Wi-Fi incorporat, iar modelele P520, S9500 si AW100 vin cu GPS.

Unul dintre cele mai performante aparate lansate este COOLPIX P520 (foto sus), care vine cu un zoom nebun de 42x. Chiar si la aceasta valoare, senzorul CMOS de 18MP cu iluminare din spate si functia de VR asigura stabilitatea cadrelor si claritatea redarii subiectilor, indiferent de conditiile de luminozitate. Aparatul are un ecran de 3,2 inch care poate fi inclinat, GPS si Wi-Fi. Pentru toate aceste specificatii, pretul este 450 dolari, pentru SUA.

O alegere interesanta pentru cei carora le place aventura ar putea fi COOLPIX AW110, care a primit un senzor CMOS de 16 MP cu iluminare din spate, obiectiv NIKKOR cu unghi larg, zoom de 5x si un ecran OLED de 3 inch. Aparatul are un corp solid, rezistent la praf, la caderi de pana la 2 m, temperaturi de pana la -10 grade si la apa, la adancimi de pana la 18 m. Aparatul vine inclusiv cu o carcasa stil camuflaj, in cazul in care aveti de gand sa-l folositi in misiuni periculoase.

Functia Wi-Fi integrata permite transferul fotografiilor si filmelor direct pe telefon sau tableta, iar GPS-ul indica locul exact in care au fost facute pozele. Aparatul are si o busola electronica si o harta a lumii, care va vor ajuta sa va orientati. Un altimetru inregistreaza cu precizie altitudinea la care realizati fotografia (acoperire: de la -300 m pana la 4.500 m), iar un hidrometru masoara adancimea sub apa.

O alta camera foto de la Nikon care merita atentia este COOLPIX S9500, cu un zoom optic de 22x si sticla ED, care ofera posibilitatea de a trece rapid de la unghi larg la ultra-telefotografic. Intervalul focal versatil, 25-550 mm, te ajuta sa surprinzi atat actiunea ce se petrece la distanta, cat si prim-planurile spontane. Aparatul are un senzor CMOS de 18 MP cu iluminare din spate si functie VR. Camera filmeaza Full HD (1080p), are un ecran OLED de 3 inch si vine si cu GPS si Wi-Fi.

Mic si destept este si COOLPIX L820, un super-zoom de 30x, care filmeaza Full HD. Aparatul are un senzor CMOS de 16 MP cu iluminare din spate si sensibilitate extrem de ridicata, astfel ca surprinde imagini detaliate chiar si in conditii de luminozitate redusa. Modul automat este usor de folosit si isi face bine treaba, astfel ca aparatul poate fi manuit de oricine.

La eveniment a fost prezentat si COOLPIX S6500, aparat care vine cu un obiectiv NIKKOR cu unghi larg (25–300 mm), zoom optic de 12x si Wi-Fi. Camera are un senzor CMOS de 16 megapixeli cu iluminare din fundal, fapt care asigura un nivel mic de zgomot de imagine. Filmarea in format Full HD (1080p) este cat se poate de simpla, utilizand un buton de inregistrare film care trece instantaneu de la functia de fotografiere, la cea de filmare.

Nikon aduce in Romania si COOLPIX S2700, o camera care are o grosime de 2 cm si este disponibila in 4 culori. Obiectivul NIKKOR cu zoom optic de 6x asigura culori naturale, iar senzorul de imagine CCD de 16 megapixeli ofera cadre clare si filme in format HD (720p).

La capitolul camere foto rezistente, trecem pe lista si COOLPIX S31, cu senzor de 10 MP. Aparatul are butoane mari si meniuri intuitive, prin urmare poate fi folosit de pasionatii de fotografie de toate varstele. Camera vine cu un obiectiv NIKKOR cu zoom optic de 3x, ecran LCD de 2,7 inch si inregistrare video in format HD. S31 este rezistent la apa pana la o adancime de 5 metri, la caderi de la inaltimea de 1,2 metri si la praf. Pentru ca vine colorat atat in albastru, cat si in roz, poate fi aparatul perfect cu ajutorul caruia copiii sa descopere fotografia.

L27 si L28 sunt cele mai accesibile aparate din seria COOLPIX. Sunt foarte usor de utilizat datorita modului automat facil si au senzori de 16MP, respectiv 20MP in cazul lui L28, zoom 5x si filmare HD (720p).

In galeria foto atasata articolul gasiti mai multe imagini cu cele 9 camere lansate de Nikon in Romania.