Nikon a adus in Romania COOLPIX A, o camera compacta cu ambitie de DSLR, cu care poti face poze in format NEF, necomprimat, de 14 biti. Ea deschide, practic, o noua gama de aparate compacte Nikon. Camera filmeaza in format Full Frame (1080p) la 30, 25 si 24 fps.

COOLPIX A are inclusiv control direct al modurilor de fotografiere prioritate de timp, prioritate de diafragma si manual, butoane dedicate pentru functiile importante precum ISO sau compensarea expunerii si un inel de focalizare manuala pe obiectiv. Si meniul este ca la un DSLR, existand functii precum Picture Control sau Active D-Lighting.

COOLPIX A are senzor CMOS in format DX (23,6 x 15,6mm) de 16,2MP, fara filtru low pass. Obiectivul este fix, de 28mm f/2.8, iar ISO este intre 100 si 6400, cu posibilitatea de extindere pana la echivalentul a ISO 25600. Potrivit companiei, sistemul de procesare EXPEED 2 este foarte rapid, oferind o cadenta de 4 cadre pe secunda la fotografierea in rafala.

Aparatul are o carcasa din metal, un ecran de 7,5 cm, un slot de card SD si o patina de blit ce poate acomoda si vizorul optic optional, DF-CP1. Tot optional se pot achizitiona si un inel adaptor pentru filtre, precum si un parasolar compatibil.

In Romania a ajuns si COOLPIX P330, un aparat foto luminos, cu Wi-Fi si GPS, specializat in fotografia de strada, care poate fi un instrument de nadejde pentru un blogger sau un jurnalist.

Camera e dotata cu un senzor CMOS cu iluminare din spate de 1/1,7 inch, un obiectiv 24-120mm (5X zoom) cu diafragma f/1.8, posibilitate de a fotografia in format RAW (NRW).

COOLPIX P330 vine cu ISO intre 100 si 3200 si filmeaza in format Full HD, cu pana la 60i, dar si cu incetinitorul, cu pana la 120fps.

Nikon a adus la noi in tara si COOLPIX L320, aparat cu zoom optic de 26X si senzor CCD de 16MP. Este foarte usor de utilizat, oferind un mod automat facil, care selecteaza singur scena de fotografiere cea mai potrivita in functie de conditiile de luminozitate si de subiect, pentru cele mai bune rezultate. Dispune de 18 moduri scena si alerta la clipire. In plus, filmeaza HD (720p).

Cei de la Nikon au prezentat si COOLPIX S3500, un aparat usor de folosit, disponibil intr-o larga paleta de culori. Dispune de un senzor CCD de 20MP, zoom de 7X, mod de reducere a vibratiilor optic si filmeaza in format HD (720p). Corpul sau este foarte subtire, de doar 20,5mm, oferind un plus de portabilitate si eleganta.

In Romania a venit si obiectivul NIKKOR AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR in format FX, potrivit pentru sport, wildlife si peisaj, oferind o plaja focala extinsa si o calitate optica exceptionala. Pentru a asigura aceasta calitate au fost folosite 4 elemente de sticla ED, unul din sticla Super ED, precum si tratamentul Nano Crystal. Obiectivul este dotat cu cel mai nou sistem VR de stabilizare, care asigura posibilitatea de fotografiere din mana cu un timp de pana la 4 trepte mai lung.