Panasonic prezinta astazi camera LUMIX DMC-G80, cel mai recent model de inalta performanta adaugat gamei sale de camere mirrorless (DSLM). incorporand o serie de tehnologii avansate si functii utile intr-un corp rezistent si compact, camera LUMIX DMC-G80 a fost conceputa pentru a excela pe teren.

Claritate incredibila a fiecarei imagini

Noua camera LUMIX DMC-G80 este prevazuta cu un sistem dual de stabilizare a imaginii pe 5 axe imbunatatit – 5-axis Dual I.S . Incorporand noua tehnologie cu senzor de rotatie, O.I.S. (stabilizatorul optic de imagine, pe 2 axe) si B.I.S. (stabilizatorul de imagine din corp, pe 5 axe) pot functiona impreuna intr-o armonie perfecta si cu o precizie extraordinara. Cu acest sistem mult imbunatatit, fotografiile si imaginile video inregistrate isi pastreaza claritatea superba indiferent de miscarile cauzate de tremurul mainilor sau de deplasarea pe teren.

Datorita capacitatii camerei LUMIX DMC-G80 de a analiza conditiile de inregistrare, inclusiv distanta de focalizare, noul sistem Dual I.S. 2 poate utiliza un timp de expunere cu pana la 5 trepte mai mare decat precedentul . De asemenea, utilizatorii pot realiza fotografii si inregistra imagini video clare, atat folosind superangularul cat si teleobiectivul, chiar si in conditii de lumina slaba sau cand fotografiaza cu o singura mana.

Pentru a reduce la minimum vibratiile nedorite, camera LUMIX DMC-G80 utilizeaza si un mecanism de declansare electromagnetic. socurile cauzate de mecanismele declansatorului sunt reduse semnificativ, iar sunetul la declansare este, de asemenea, redus la minimum. Aceste imbunatatiri tehnologice, impreuna cu partea frontala rigida din magneziu, au redus vibratiile produse de declansator cu aproximativ 90% comparativ cu modelul precedent, DMC-G7.

Puterea de a oferi cea mai inalta calitate

Datorita combinatiei dintre senzorul Digital Live MOS de 16,0 megapixeli si noul Venus Engine, camera poate inregistra imagini de inalta calitate, realiste, vibrante, cu o rezolutie excelenta si cu un contrast ridicat, avand o reproducere impresionanta a culorii si o sensibilitate ISO ridicata, ajungand la 25600.

Eliminand filtrul Low-Pass al senzorului camerei DMC-G80, limitarea rezolutiei este imbunatatita cu aproximativ 10% . in acelasi timp, Venus Engine reproduce culori impresionante, vibrante – cum ar fi cerul senin – separand culoarea, saturatia si luminozitatea si regland fin pe fiecare dintre acestea. Utilizand aceasta caracteristica de optimizare, camera LUMIX G80 le permite utilizatorilor sa preselecteze contrastul, claritatea, saturatia si reducerea zgomotului in functie de stilul de fotografiere si conditiile de filmare.

Camerele LUMIX G de la Panasonic sunt recunoscute nu doar pentru calitatea fotografiilor, ci si pentru capacitatea lor de a captura imagini video 4K de inalta calitate. LUMIX DMC-G80 inregistreaza imagini video QFHD 4K de inalta rezolutie, extrem de fluide, la 3840x2160 si 25p (50Hz) sau 24p in format MP4 cat si imagini video full-HD 1920x1080 la 50p/60p (50 Hz) in formatul AVCHD progresiv sau MP4 (MPEG-4 / H.264) cu focalizare automata continua.

Capturati oportunitatile foto extrem de rapide

Folosind capacitatea exceptionala de inregistrare video 4K, functia 4K Photo le permite utilizatorilor sa extraga cu maxima precizie o imagine statica de 8 megapixeli la 30 fps, astfel ca pana si cele mai rapide momente vor fi surprinse cu usurinta intr-o fotografie.

Trei functii 4K Photo unice sunt integrate in camera LUMIX DMC-G80: 4K Burst Shooting (fotografiere 4K in rafala), 4K Burst Start/Stop (rafala 4K start-stop) si 4K Pre-burst (pre-rafala 4K); toate acestea permitand fotografilor sa captureze si sa obtina imaginea perfecta prin alegerea exacta a cadrul dorit din materialul video 4K.

in afara de functia 4K Photo, focalizarea automata prin contrast a camerei DMC-G80 obtine o focalizare mult mai rapida si mai precisa datorita comunicarii semnalului digital cu o viteza de pana la 240 fps. La LUMIX DMC-G80, sistemul de focalizare automata prin contrast al camerei este imbunatatit suplimentar prin integrarea tehnologiei Panasonic DFD (Depth From Defocus - adancime din defocalizare) care scurteaza si mai mult timpul de focalizare.

Daca atunci cand se apasa butonul declansator focalizarea nu este cea dorita de catre utilizator, functia Post Focus, prezenta in camera LUMIX DMC-G80 , ii permite acestuia sa aleaga punctul de focalizare dorit chiar si dupa efectuarea inregistrarii. Aceasta functie este utila in special in situatii precum fotografia macro, care necesita o focalizare extrem de precisa. in plus, camera este prevazuta cu o noua functie, Focus Stacking (combinarea imaginilor focalizate diferit intr-o singura fotografie). intrucat realizarea unei fotografii macro in care o anume zona este focalizata poate fi dificila uneori, Focus Stacking le permite utilizatorilor sa inregistreze imagini multiple aceluiasi cadru cu puncte de focalizare diferite si apoi sa le combine intr-o singura imagine cu profunzimea de camp dorita.

in plus, functia Low Light AF (focalizare automata in lumina slaba) face posibila setarea claritatii subiectului intr-un mod mult mai precis, in conditii cu iluminare redusa (-4EV), de exemplu cand fotografiati animalele salbatice la rasarit sau apus. Functia Starlight AF (focalizare automata pentru stele) le permite astronomilor in devenire sa imortalizeze stele si constelatiile vizibile pe cerul noptii.

Design robust si versatil

Pentru a putea fi utilizata in cele mai dificile conditii, camera DMC-G80 utilizeaza un design cu un sasiu frontal fabricat in totalitate din magneziu, turnat sub presiune. De asemenea, camera are o constructie rezistenta la praf si la stropire datorita etansarii atente a fiecarei imbinari, a fiecarui comutator si buton.

Pentru a imbunatati si mai mult controlul, camera LUMIX DMC-G80 este prevazuta cu zona de priza mare si ergonomica, pentru o stabilitate perfecta chiar si atunci cand este manevrata cu o singura mana. Sistemul de selectoare duale fata/spate plus selectia usoara a modului de operare permit alegerea directa a parametrilor doriti. De exemplu, utilizatorii pot ajusta balansul de alb cu selectorul frontal si ISO cu celalalt, alegand concomitent timpul de expunere sau monitorizand efectul zgomotului pe ecranul LCD – ideal in cazul situatiilor care implica utilizarea unor surse de lumina complexe.

Camera DMC-G80 este prevazuta cu un vizor LVF (Live View Finder) OLED de 2360K pixeli, cu un raport de grosisment de aproximativ 1,48x/0,74x (echivalent camera de 35 mm) si un camp de vizualizare de 100%. Camera ofera un timp de raspuns de mare viteza, cu decalaj minim mai mic de 0,01 secunde, precum si un contrast ridicat, de 10.000:1 pentru o vizibilitate exceptionala. in plus, dimensiunea de aproximativ 20 mm asigura o vizibilitate foarte buna si confort optim chiar si pentru utilizatorii care poarta ochelari.

Vizorul este prevazut cu un nou mod de functionare economica. Daca senzorul detecteaza faptul ca privirea dumneavoastra s-a indepartat de vizor, camera intra in modul de stare inactiva dupa 3, 5 sau 10 secunde. Atunci cand butonul declansator este apasat pe jumatate, camera revine imediat la modul de inregistrare. Aceasta functie faciliteaza cresterea de aproximativ trei ori a numarului de fotografii care pot fi efectuate cu acumulatorul incarcat, de la 320 la circa 800.

Camera mai este eprevazuta cu un ecran tactil articulat de 1040K pixeli si dimensiunea de 7,62 cm (3 inci), usor de controlat.

O intreaga serie de caracteristici interesante
• Noul Grip cu acumulator - DMW-BGG1
Camera LUMIX DMC-G80 este compatibila cu acest accesoriu optional DMW-BGG1. Utilizand doua acumulatoare - unul in camera si unul in acest accesoriu cu acumulator, sistemul DMW-BGG1 prelungeste autonomia acumulatorului pentru efectuarea unor inregistrari de lunga durata. De asemenea, acest sistem face ca prinderea sa fie foarte usoara chiar si in cazul inregistrarii cu incadrare portret. Proiectat special pentru camera LUMIX DMC-G80, sistemul DMW-BGG1 este perfect adaptat camerei, avand si un design rezistent la stropi si praf.
• 4K Live Cropping (decupare 4K in timp real)
• Redare imagini in timp real prin HDMI in timpul inregistrarii imaginilor video
• Conector pentru microfon extern de 3,5 mm
• Noile functii Focus Bracket si Aperture Bracket
• Seturi cu obiective disponibil
Exista doua variante de set cu obiectiv in cazul camerei LUMIX DMC-G80:
1. DMC-G80M, avand inclus obiectivul LUMIX G VARIO 12-60 mm/F3.5-5.6 ASPH./POWER O.I.S. (rezistent la praf si stropi)
2. DMC-G80H, avand inclus obiectivul LUMIX G VARIO 14-140 mm/F3.5-5.6 ASPH./POWER O.I.S
• Preselectari Gamma pentru inregistrarea imaginilor video disponibile prin folosirea modului Creative Video
• Conectivitate wireless usoara prin Wi-Fi® cu smartphone-uri
• Control creativ in mod P. A, S sau M
• Prelucrare RAW in camera
• Mod silentios
• Expunere multipla
• inregistrare serventiala si animatie cu stop cadru

Lumix LX15

Panasonic anunta astazi lansarea celei mai avansate camere compacte, special creata pentru fotografii creativi: LUMIX LX15, camera ce stabileste un nou standard de performanta in conditii de lumina redusa si efect bokeh. Noua camera dispune de un obiectiv exceptional, foarte luminos (F1,4) si un senzor MOS mare, de 1 inch; totul incorporat intr-o carcasa stilata care incape cu usurinta in buzunar.

Camera LUMIX LX15 face parte din seria de ultima generatie Panasonic de camere compacte LX, renumita la nivel mondial. Integrand capacitatea de inregistrare video 4K, LUMIX LX15 reprezinta alegerea perfecta pentru fotografii care doresc sa-si exprime creativitatea oricand, oriunde.

Performante uluitoare in lumina redusa si un efect bokeh frumos

Camera LUMIX LX15 include noul sistem cu obiectiv F1.4-F2.8 LEICA DC VARIO-SUMMILUX cu zoom optic 3x (24-72 mm echivalent 35 mm:). Obiectivul permite patrunderea unei cantitati mari de lumina precum si folosirea unui timp de expunere scurt pentru capturarea unor imagini clare, bine definite chiar si in conditii cu iluminare redusa. De asemenea, permite inregistrarea unor fotografii cu un bokeh deosebit, scotand in evidenta subiectul si obtinand imagini foto si video impresionante.

Fotografiere simpla si fara efort a obiectelor in miscare

Camera LUMIX LX15 aduce noua era a fotografiei in buzunarul dumneavoastra. Senzorul MOS de 1 inch, cu rezolutia de 20,1 megapixeli, efectueaza inregistrari de inalta calitate, cu detalii uluitoare. Senzorul MOS contribuie la reducerea zgomotului si la imbunatatirea raportului S/N (semnal-zgomot), permitand inregistrarea fotografiilor cu inalta sensibilitate si calitate, chiar si la ISO 12800. Mai mult, noul filtru aleatoriu adaugat granuleaza zgomotul cromatic care va fi amestecat in imagine mult mai natural.

Pentru o reactie mult mai rapida si o mobilitate mai mare, camera LUMIX LX15 este dotata cu o functie de focalizare automata (AF) de inalta precizie, rapida, cat si cu tehnologia DFD, care scurteaza timpul de realizare a focalizarii. Tehnologia DFD calculeaza distanta fata de subiect prin evaluarea a doua imagini cu niveluri de claritate diferite la 240 fps. imbunatatirea vitezei si a preciziei este mai semnificativa pe masura ce lungimea de focalizare creste. Camera LUMIX LX15 efectueaza fotografierea in rafala de mare viteza, la 10 fps in modul AFS sau 6 fps in modul AFC, pentru a captura subiecti aflati in miscare rapida.

Experimentati evolutia 4K in domeniul foto/video

Profitand de avantajele tehnologiei Panasonic 4K, utilizatorii pot realiza atat fotografii 4K, cat si materiale video 4K. Utilizand functia 4K PHOTO (Foto 4K), utilizatorii pot captura evenimente foto extrem de rapide la 30 fps, cu o rezolutie de 8 megapixeli, putand extrage apoi cel mai reusit cadru din fisierul rafala 4K pe care il pot salva ca fotografie. Trei functii 4K sunt integrate pentru ca utilizatorii sa nu piarda nicio sansa de a inregistra actiunea: 4K Burst Shooting (fotografiere 4K in rafala de mare viteza), 4K Burst (Start/Stop) si 4K Pre-burst (pre-rafala 4K).

Camera LUMIX LX15 inregistreaza imagini video QFHD 4K de inalta rezolutie, extrem de fluide, la 3840x2160, 30p/25p sau 24p in format MP4, pe langa imagini video full-HD 1920 x 1080/50p in format AVCHD Progressive sau MP4 (MPEG-4/H.264) cu focalizare automata continua.

Pe langa aceasta, camera LUMIX LX15 permite utilizarea functiei 4K Live Cropping in timpul inregistrarii imaginilor video, care efectueaza panoramarea si zoomul stabile. Datorita functionarii digitale a obiectivului cu zoom, panoramarea si efectuarea zoomului pe imagini sunt uniforme deoarece nu misca fizic lentilele. Daca materialele originale sunt inregistrate in 4K, utilizatorii pot crea o imagine video full HD perfecta cu efecte speciale impresionante.

inregistrare macro avansata pentru libertatea de a crea

Camera LUMIX LX15 exceleaza in ceea ce priveste capacitatea de inregistrare macro datorita integrarii tehnologiilor optice/digitale avansate. Imagini macro uluitoare pot fi inregistrate de la o distanta de lucru minima de 3 cm.

Camera LUMIX LX15 este prevazuta cu o functie denumita Post Focus (post-focalizare) care le permite utilizatorilor sa selecteze zonele de focalizare chiar si dupa efectuarea inregistrarii. Functia este utila in situatii precum inregistrarea macro care necesita o focalizare extrema sau pentru schimbarea expresiei intr-o imagine modificand subiectul focalizat prin simpla atingere a acestuia pe ecranul integrat al camerei. Aceasta functie este avantajoasa cand inregistrati imagini macro ale unor obiecte foarte mici, precum insectele sau bijuteriile sau cand inregistrati expresii faciale.

De asemenea, Panasonic a integrat o noua functie, Post Focus Stacking (combinare imagini focalizate diferit intr-o singura fotografie), care le permite utilizatorilor sa inregistreze mai multe imagini ale aceluiasi cadru, cu diferite zone focalizate si apoi sa le combine intr-o singura fotografie la care adancimea de camp sa fie cea dorita.

Functii profesionale intr-un corp compact

LUMIX LX15 poate inregistra imagini RAW si le poate converti in camera. in afara de setarea spatiului de culoare (sRGB/AdobeRGB), parametrii balans de alb, compensarea expunerii, contrastul, iluminare/umbrire, saturatia, reducerea zgomotui sau claritatea pot fi ajustati cu usurinta. De asemenea, se pot alege stilul foto LUMIX, controlul inteligent al domeniului dinamic, rezolutia inteligenta.

Datorita celor doua inele de control al focalizarii si diafragmei, fotografii pot selecta mult mai usor parametrii ideali pentru a crea imaginea perfecta.

De asemenea, camera LUMIX LX15 integreaza functia populara Creative Control, incluzand un total de 22 de optiuni de filtrare care fac ca realizarea de fotografii digitale sa fie distractiva, depasind asteptarile fata de o simpla camera compacta. in prezent, puteti aplica unul dintre aceste filtre chiar si in modurile P, A, S sau M. Utilizatorii pot combina cu precizie parametrii alesi si filtrul dorit pentru a crea imaginea optima.

O gama de functii captivante
• 5-Axis Hybrid O.I.S. +
5-Axis Hybrid O.I.S. + (stabilizatorul optic hibrid de imagine pe 5 axe +) compenseaza eficient tremurul mainilor in orice directie, permitand inregistrarea uniforma a imaginilor foto si video.
• inregistrare video de mare viteza la 120 fps
inregistrarea video de mare viteza la 120 fps (NTSC/FHD) sau 100 fps (PAL/FHD) ii ajuta pe fotografi sa creeze imagini video frumoase cu incetinitorul, inregistrand actiunea in mod spontan si cu numeroase detalii.
• Conectivitate wireless usoara prin Wi-Fi cu smartphone-uri
Camera LUMIX LX15 integreaza conectivitate Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g/n) pentru a oferi o experienta de inregistrare mai flexibila si partajare rapida a imaginilor datorita operarii usoare.

LUMIX FZ2000

Panasonic lanseaza astazi noua camera Bridge LUMIX DMC FZ2000, care incorporeaza un obiectiv cu zoom optic 20x, un senzor MOS de 1,0 inci si inregistrare video 4K nelimitata in MOV/MP4.

Datorita acestor functii, LUMIX FZ2000 depaseste limitele unei camere compacte conventionale prin fotografiere de inalta performanta si inregistrare video uimitoare. Camera LUMIX FZ2000 este aparatul perfect atat pentru realizatorii de filme semiprofesionisti, cat si pentru fotografii care doresc sa experimenteze capacitatile de inregistrare profesionale pe care le ofera o camera compacta.

Camera este prevazuta cu noul obiectiv hibrid foto/video LEICA DC VARIO-ELMARIT

Camera LUMIX FZ2000 este prevazuta cu noul sistem cu obiectiv LEICA DC VARIO-ELMART care are un zoom optic 20x (24-480 mm, echivalent camera 35 mm) si F2,8-4,5. Alcatuit din 16 lentile in 11 grupuri, sistemul cu obiectiv furnizeaza performante optice inalte, minimizeaza efectul ghost si reflexiile, fiind totodata prevazut cu un mecanism de ghidare utilizat de obicei de camerele video profesionale.

impreuna cu structura interna de zoom, noul mecanism de ghidare asigura o stabilitate baricentrica exceptionala pentru un efect de zoom uniform si stabil, iar neclaritatea imaginii este suprimata radical, cu aproximativ 80% fata de modelul precedent, LUMIX FZ1000.

De asemenea, obiectivul LEICA DC VARIO-ELMART incorporeaza o diafragma cu noua lamele pentru realizarea unui efect placut si delicat de estompare si se adapteaza usor la modificarile bruste ale luminozitatii datorita utilizarii unui sistem galvanometric, utilizat de obicei de camerele video profesionale.

Datorita capacitatii de inregistrare a unor imagini video de inalta calitate, aceasta camera compacta se ridica la cele mai inalte standarde profesionale.

Camera LUMIX FZ2000 se poate lauda cu performante de inregistrare video exceptionale, nemaivazute pana acum la o camera Bridge. Poate efectua inregistrare video 4K nelimitata (Cinema 4K: 4096x2160/24 fps si QFHD 4K: 3840x2160/pana la 30 fps) in MOV/MP4 si video Full HD la o rata de transfer extrem de ridicata, de 200 Mbps (ALL-Intra) sau 100 Mbps (IPB).

Utilizatorii pot alege unul dintre formatele MOV, MP4, AVCHD progresiv si AVCHD la o varietate de valori ale ratei de transfer, in functie de utilizare. in cazul utilizatorilor profesionisti, frecventa sistemului poate fi selectata cu usurinta dintre 59,94 Hz (23,98 Hz)/50,00 Hz/24,00 Hz. De asemenea, camera LUMIX FZ2000 poate reda imagini in timp real pe un monitor extern prin intermediul unui cablu micro HDMI simultan cu inregistrarea imaginilor video. in plus, pentru a crea materiale video unice, camera LUMIX FZ2000 este prevazuta cu functii profesionale suplimentare, precum Dolly Zoom, VFR, Time Lapse si Stop Motion Animation.

Pentru a raspunde cerintelor producatorilor de filme, Panasonic ofera un serviciu de actualizare software contra cost pentru camera LUMIX FZ2000 care ii adauga functia V-Log L.

Capturati momente nepretuite cu o calitate superioara a imaginii

Camera LUMIX FZ2000 incorporeaza un senzor MOS de 1 inci, de inalta sensibilitate si mare rezolutie - 20,1 megapixeli. Acest senzor MOS de dimensiuni mari imbunatateste raportul S/N (semnal-zgomot), fapt ce poate duce la reducerea semnificativa a zgomotului chiar si in cazul inregistrarii la ISO 12800.

De asemenea, camera LUMIX FZ2000 are o viteza extrem de ridicata a focalizarii automate, de aproximativ 0,09 secunde si permite fotografierea in rafala de mare viteza, la 12 fps (AFS) sau 7 fps (AFC) pentru a captura subiecti in miscare rapida cu focalizare perfecta, in pana la 100 imagini (JPEG) sau 30 imagini (RAW).

O functie suplimentara, 4K PHOTO, captureaza oportunitatile video extrem de rapide la 30 fps, putand alege si extrage cel mai fotogenic cadru din fisierul rafala 4K si salva ca fotografie. Utilizatorii pot salva imagini de mare rezolutie - 8 megapixeli - pentru tiparirea pana la dimensiuni A3. Functia Post Focus (post-focalizare) integrata face posibila selectarea zonei focalizate a unui singur cadru chiar si dupa inregistrare, iar noua functie Panasonic Focus Stacking (combinarea imaginilor cu focalizare diferita intr-o singura fotografie) le permite utilizatorilor sa inregistreze mai multe imagini ale aceluiasi cadru cu diferite zone focalizate si apoi sa le combine pe toate sau doar pe cele dorite intr-o singura imagine. Functia Focus Stacking este utila, in special atunci cand inregistrati imagini macro.

Camera LUMIX FZ2000 are un design elegant si control intuitiv

Camera LUMIX FZ2000 include un vizor OLED LVF (Live View Finder) cu o rezolutie ridicata, de 2360K pixeli, si un grosisment de aproximativ 2,18x/0,74x (echivalent camera 35 mm in format 4:3). Utilizarea tehnologiei OLED pentru vizorul LVF ofera si un timp de raspuns de mare viteza, cu decalaj minim, de sub 0,01 secunde, precum si un contrast ridicat, de 10.000:1, pentru o vizibilitate exceptionala. Datorita marimii de aproximativ 20 mm, camera asigura o vizibilitate foarte buna si confort ridicat pentru utilizatorii care poarta ochelari.

De asemenea, camera LUMIX FZ2000 este prevazuta cu o zona de priza bine definita care asigura o pozitie stabila, pe care utilizatorul poate sa o mentina cu efort minim atunci cand foloseste camera pentru o perioada mai lunga de timp. Sistemul de selectoare duale fata/spate permite alegerea directa a timpului de expunere si a valorii diafragmei, iar dispunerea optima a selectoarelor, butoanelor, comutatorului si intrerupatorului ofera control intuitiv si confort atat in cazul inregistrarii foto, cat si al inregistrarii video.

Camera mai este eprevazuta cu un ecran tactil articulat de 1040K pixeli si dimensiunea de 7,62 cm (3 inci), usor de controlat.

O intreaga serie de alte caracteristici interesante

• Conector pentru microfon de 3,5 mm si conector de casti de 3,5 mm
Conectorul pentru microfon de 3,5 mm se utilizeaza pentru o inregistrare audio de inalta calitate prin intermediul unui microfon extern, iar cel de 3,5 mm pentru casti permite monitorizarea in timp real a inregistrarii audio in timpul inregistrarii video.
• Conectivitate wireless usoara prin Wi-Fi cu smartphone-uri
Camera LUMIX FZ2000 integreaza conectivitate Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g/n) pentru a oferi o experienta de inregistrare mai flexibila si partajare transmiterea rapida a imaginilor, datorita usurintei in utilizare.
• Accesorii optionale
De asemenea, pentru o mai mare libertate creatoare, este disponibila o gama larga de accesorii profesionale optionale, printre care blitul extern (DMW-FL580L, DMW-FL360L, DMW-FL200L), microfonul stereo de tip Shotgun (DMW-MS2), lampa video (VW-LED1), declansatorul de la distanta (DMW-RSL1), filtrul PL de 67 mm (DMW-LPL67) sau cel de protectie MC (DMW-LMCH67).