Teama tuturor ca ochelarii de la Google ar viola intimitatea celor din jur ar trebui uitata, primele fotografii cu noul device nefiind cele mai bune, utilizatorul trebuind sa faca o adevarata echilibristica pentru a face fotografia perfecta. Primele instantanee puse pe intenet de Grovo (al carui obiect de activitate este productia video) arata ca Google Glass nu functioneaza ca un aparat foto precum cele pe care le luam in calatorie.

Ochelarii nu vor fi disponibili doritorilor mai devreme de inceputul anului viitor, fotografiile fiind aratate pentru a-i "avertiza" pe cei care doresc cu nerabdare sa-i cumpere. Compania care a lansat fotografiile ii avertizeaza pe viitorii utilizatori ca noul gadget nu-i face mai inteligenti doar pentru ca pot fotografia si filma cand doresc.

Nu de putine ori cei care isi doresc Google Glass au fost numiti "glasshole" tocmai pentru ca nu stiu, de fapt, ce vor cumpara cand dispozitivul va fi disponibil. Chiar si oamenii de stiinta dela University of Illinois sustin ca inventia Google ajuta mai putin decat impiedica, principala problema fiind diminuarea capacitatii cognitive.