Samsung a adus luni in Romania camera foto Galaxy, un accesoriu inedit care combina capabilitatile unei compacte obisnuite cu proprietatile unui smartphone. Aparatul a fost prezentat la IFA Berlin, si va fi disponibil pentru clientii din Romania in zilele urmatoare.

Nouul gadget de la Samsung, situat undeva la granita dintre camere foto compacte si smartphone-uri, vine echipat cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean, conectivitate Wi-Fi si performate foto de ultima ora. Compacta are un zoom optic de 21x, un sensor BSI CMOS de 1/2.3 si 16 MP. Ea are un procesor quad-core.

Galaxy Camera a fost dotata cu un ecran HD Super Clear Touch Display imens pentru o compacta, de 12,12 cm, cu o densitate de 308ppi si o claritate foarte mare. 

Camera a fost prezentata de actorul Andi Vasluianu, care s-a jucat cu ea in ultimele doua saptamani.

Aceasta camera deschide o noua era in comunicarea vizuala. Sofisticata dar, in acelasi timp, simplu de utilizat, GALAXY Camera duce conceptul de Smart Camera la un nou nivel. Conectivitatea 3G si Wi-Fi, cel mai nou sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean, functiile si aplicatiile sale au dus la crearea unei noi categorii de produse, dedicata utilizatorilor care isi doresc sa capteze, sa editeze si sa impartaseasca cu usurinta fotografii si clipuri video de cea mai buna calitate, in mod spontan, oriunde si oricand” spune Mirela Rozalia Vulpe, AV Product Manager Samsung Electronics Romania.

Cu ajutorul aplicatiilor, utilizatorii pot sa capteze, sa editeze si apoi sa impartaseasca fotografii si imagini video intr-un mod foarte simplu. Pentru incepatori, dar si pentru avansati, exista o multitudine de moduri fotografice si de functii de editare, care pot sa transforme o fotografie banala intr-o imagine de efect.

Pe langa acestea, camera foto GALAXY Camera raspunde comenzilor vocale ale utilizatorului. Acesta poate controla zoom-ul sau fotografierea prin comanda vocala, poate seta temporizatorul sau cadrul de la apropiere sau de la departare.

Galagy Camera are 35 de functii ce permit editarea fotografiilor prin intermediul „Photo Wizard”. In plus, Auto Face Calibration permite editarea in cele mai mici detalii, in timp ce „Movie Wizard” permite crearea si editarea videoclipurilor la calitate profesionala, cu ajutorul ecranului tactil.

Galaxy Camera beneficiaza si de „Smart Content Manager”, un instrument inovator preinstalat, care creeaza foldere si etichete ale fetelor si, mai mult, iti sugereaza ce imagini nu au iesit asa cum ar fi trebuit.

Sharingul se face instant. Utilizatorii isi pot stoca imaginile automat prin intermediul functiei „Auto Cloud Backup”, care salveaza automat imaginile in cloud cu ajutorul AllShare chiar in momentul realizarii lor. De asemenea, prin optiunea „Share Shot”, imaginile pot fi impartasite instantaneu.

Galaxy Camera poate fi conectata la alte gadget-uri Samsung, precum GALAXY S III sau GALAXY Note II si poate transmite automat imagini catre intreaga familie de dispozitive Galaxy.