Samsung a lansat astazi noua Smart Camera NX2000, care poate fi manevrata cu usurinta pentru obtinerea de fotografii si filme de calitate, iar imaginile pot fi, apoi, trimise prietenilor. Noul model vine la scurt timp de la lansarea camerei NX300, cu focalizare extrem de rapida, al carei promotor a fost altetul Usain Bolt, detinatorul mai multor recorduri mondiale la viteza.

NX2000 este un produs elegant, care satisface nevoile fotografilor de astazi, activi pe retelele sociale. (Sun Hong Lim, Senior Vice President Samsung)

Camera are un senzor de 20,3MP ASP-C CMOS, fabricat in intregime de Samsung. Chiar si in conditii de lumina slaba, imaginile obtinute sunt in culori vii. Capacitatile NX2000 sunt stimulate de motorul DRIMe IV, care functioneaza pentru a reduce zgomotul, a imbunatati viteza si pentru a permite o reproducere superioara a culorilor. ISO poate fi setat intre 100 si 25600.

NX2000 fotografiaza cu pana la 8 cadre pe secunda, iar daca subiectul se afla in miscare sau fotograful este pe fuga, a doua viteza a obturatorului de 1/4000 asigura o captare clara a imaginilor.

Camera are un ecran WVGA Full Touch de 3.7-inci, prin care navigarea se face intuitiv si rapid.

Pentru amatorii personalizarilor, exista numeroase moduri de fotografiere. Utilizatorii pot face fotografii subiectilor in miscare, cum ar fi un copil care alearga, cu ajutorul optiunii Action Freeze. Iar cu optiunea Best Face se pot realiza cinci fotografii consecutive si se va selecta cea mai buna expresie faciala a fiecarei persoane din imagine.

SMART Camera NX2000 vine cu 12 obiective interschimbabile, de la ultra-compacte si zoom versatil pana la un obiectiv premium de portret sau macro.

Camera are Wi-Fi si NFC, astfel ca pozele pot fi usor urcate pe Internet si aratate prietenilor, oriunde se afla acestia. Aplicatia Samsung SMART CAMERA, pentru Android si iOS, ofera o modalitate simplificata de a conecta dispozitive inteligente, asigurandu-se ca amintirile fiecarui utilizator sunt stocate. Distribuirea automata trimite fotografiile asa cum sunt captate, direct de la NX2000 la un smartphone sau tableta, printr-o conexiune Wi-Fi.