Sony α7R se lauda ca este cea mai usoara camera full frame cu obiective interschimbabile, si cea care iti ocupa cel mai putin spatiu in rucsac sau in poseta. Ca in proverbul cu buturuga mica, aceasta camera de marimea unei palme vine cu senzor full-frame Exmos CMOS la 36,4 MP si procesor de imagine BIONZ X care reduce zgomotul de imagine pe zone specifice. 

Camera de la Sony are un senzor fara filtru optic low-pass, construit dupa tehnologia "fara spatii intre pixeli". Gadgetul suporta formatul 4K si inregistreaza video Full-HD AVCHD Progresiv (1920x1080 - 60p/25p).

Corpul noii camere, de doar 407 grame, este construit dintr-un aliaj de magneziu si rezista cu succes la praf si la umezeala. Pe partea din spate veti gasi un ecran LCD rabatabil. Vizorul XGA OLED Tru-Finder este optimizat pentru cadre largi.

Exista o gama formata din 6 modele noi de obiective full-frame Sony cu lentile Carl Zeiss, ideale si pentru inregistrare video Full HD. 

Camera are inclusiv iesire HDMI, pentru afisare pe ecrane externe sau pe alte dispozitive. 

Sony α7R are si o aplicatie, Smart Remote Control, care permite controlul nivelului de expunere si a vitezei de fotografiere direct de pe smartphone. Aceasta aplicatie este ideala pentru fotografiile de grup sau autoportrete, dar si pentru partajarea directa catre dispozitivele mobile.  

Noul Sony α7R va fi disponibil in Europa de la mijlocul lunii noiembrie. Deocamdata nu se stie pretul la care va veni in Romania.