Sony lanseaza noua camera compacta Full-Frame din gama mult apreciata Cyber-shot RX, modelul RX1R II (DSC-RX1RM2).

Noua RX1R II se alatura modelelor originale RX1 si RX1R in familia celor mai compacte camere full frame din lume si are cea mai buna calitate a imaginii oferita vreodata de o camera compacta Sony. Acest atribut este datorat in mare parte noului senzor de rezolutie inalta - 42.4 MP si obiectivului fix de 35 de mm ZEISS Sonnar T* F2, optimizate pentru a livra cele mai bune rezultate de imagine.

in plus, noul model ofera o crestere cu 30% a vitezei de raspuns a functiei AutoFocus (AF) in comparatie cu modelele anterioare premiate RX1. Modelul este echipat cu primul filtru optic low-pass variabil din lume, care poate fi setat “off”, “standard” sau “high” (in functie de preferintele utilizatorului) si permite bracketing.

De asemenea, camera are un vizor retractabil XGA OLED foarte practic, a carui implementare nu a presupus o modificare semnificativa a formei generale compacte a aparatului, in comparatie cu modelele precedente.

Imagine de cea mai buna calitate in palma

Noua camera compacta RX1R II foloseste un sensor cu iluminare din spate Full-Frame de 35mm Exmor R CMOS cu 42,4 megapixeli efectivi. Impreuna cu procesorul de imagine BIONZ X, camera surprinde imagini la rezolutii inalte si niveluri ISO ridicate (ISO 100-25600, care poate fi extins la 50 – 102400 ). Camera este 3,5 ori mai rapida decat modelul anterior RX1R, datorita structurii senzorului cu iluminare din spate.

Datorita obiectivului de 35mm F2 ZEISS Sonnar T*, toate imaginile surprinse vor avea claritate maxima in toate punctele, din centru pana la colturi. in plus, obiectivul fix al camerei este pozitionat precis fata de senzor astfel incat fotograful sa beneficieze la maxim de rezolutia extrem de inalta a acestuia.

Pentru a maximiza beneficiile functiei wide dynamic range a senzorului, noua RX1R II poate capta si imagini necomprimate RAW pe 14 biti, pe langa formatele comprimate traditionale.

Functie Auto Focus (AF) de mare viteza pentru a putea capta momentele decisive

Modelul RX1R II este primul din apreciata gama RX de compacte Sony care include functii Fast Hybrid AF. Senzorul camerei include 399 de puncte de detectie in plan focal care acopera circa 45% din suprafata imaginii - cea mai larga plaja de acoperire din lume pentru un senzor full-frame - care lucreaza impreuna cu 25 de puncte de contrast AF pentru a obtine un timp de raspuns cu 30% mai rapid decat modelul anterior.

Primul filtru optic low-pass variabil din lume

Pentru prima data in segmentul camerelor foto digitale, RX1R II include un filtru optic low-pass variabil care permite fotografului sa ajusteze manual balansul rezolutiei imaginii si prezenta efectului de moiré sau artefacte cromatice pentru a corespunde obiectului de fotografiat.

Cele trei setari ale filtrului low-pass sunt "oprit", care ofera efecte comparabile cu absenta unui astfel de filtru si este potrivita cand rezolutia fotografiei primeaza, ”standard”, care ofera un echilibru intre rezolutie si eliminarea efectului de moire si artefacte cromatice, si ”ridicat”, care pune accent pe reducerea efectului de moire si artefacte cromatice.

Pe partea de video, senzorul avansat al camerei surprinde clip-uri detaliate cu un nivel scazut de zgomot. Modurile de inregistrare compatibile video sunt full HD 1920x1080 cu 60, 30 sau 24 cadre pe secunda in formatul XAVC S.

In plus, noua camera este compatibila Wi-Fi si NFC, putand fi conectata la smartphone pentru transferul imaginilor.

Noua camera Full-Frame Sony RX1R II va fi disponibila din decembrie 2015 la un pret estimativ de 3.500 euro.