Daca vrei sa faci poze bune in concediu si sa nu fii nevoit sa cari un DSLR dupa tine, poti arunca o privile la Sony NEX-3N, cel mai mic si mai compact aparat cu obiective interschimbabile si senzor ASP-C existent in acest moment pe piata. Aparatul are montura E si blitz incorporat. Sony NEX-3N are senzor mare CMOS APS HD de 16,1 megapixeli efectivi si sensibilitate ridicata pentru detalii clare, fotografii cu zgomot redus si filmare Full HD

Ecranul LCD clar, luminos, de 7,5 cm (tip 3.0) se rabateaza instant la 180 de grade pentru autoportrete usor de facut la distanţa de un brat. Mai mult, are adaugat un nou buton de zoom pe corpul aparatului pentru controlul distantei focale printr-o singura atingere. Potrivit pentru incadrarea manuala a portretelor, butonul de zoom ajusteaza si zoom-ul digital, daca nu folosești un obiectiv puternic.

Aparatul vine cu functia Auto Object Framing, prin care orice fotograf amator poate obtine cadre de profesionist, fara efort. Camera analizeaza fotografia, inclusiv subiecti un miscare, si decupeaza automat imaginea pentru o compozitie profesionala.

Senzorul APS-C capteaza mai multa lumina decat unul dintr-o camera compacta obisnuita. Cu acest apara este usor sa creezi efecte profesoniste de tip background defocus, prin colectia de obiective interschimbabile cu montura E, intocmai cum ai obtine cu o camera DSLR mai mare si mai voluminoasa.

ISO ajunge pana 16.000, iar senzorul este completat de un procesor avansat BIONZ care folosește aceleasi tehnici de reducere a zgomotului de imagine ce au fost incorporate si in modelul full-frame α99. Nivelurile de reducere a zgomotului si claritatea sunt ajustate individual pentru diferite zone din imagine.

NEX-3N este de asemenea primul NEX cu obiective interschimbabile de la Sony care ofera suport pentru noul „TRILUMINOS Colour”.

Acum exista o noua categorie de 13 obiective cu montura E care te ajuta sa experimentezi potentialul creativ al camerei NEX-3N. Alege dintre teleobiectiv, obiective de zoom, obiective grandangulare, obiective macro, marca Sony cu optica de la Carl Zeiss, in functie de situatie.

Noua camera NEX-3N va fi disponibila din martie.