Sony a lansat in Romania NEX-7, camera compacta cu focalizare automata rapida si cel mai mic timp de reactie la declansare din lume (0,02 sec). Camera are o rezolutie incredibila de de 24,3 megapixeli efectivi cu senzor CMOS Exmor APS HD, putand realiza fotografiere continua la 10 cadre pe secunda (Mod Speed priority).

Sony NEX-7 poate face inregistrari video Full HD 50p/25p cu sunet stereo, focalizare manuala si control complet al expunerii P/A/S/M. Camera dispune de un vizor XGA OLED Tru-Finder de rezolutie superioară, blit incorporat si noul mod rapid si multifunctional de control TRINAVI.

Sony duce imaginea de calitate si optiunile creative la noi extreme, cu noua camera usor de utilizat, α NEX-7. Cu un design premium din aliaj de magneziu, NEX-7 are o greutate de aprox. 291g (doar corpul camerei), potrivita pentru calatorii.

Noul NEX-7 beneficiaza de cel mai nou model de senzor CMOS Exmor APS HD cu o rezolutie de 24,3 megapixeli efectivi, alaturi de cea mai recenta versiune a procesorului de imagine BIONZ de la Sony.

Aceasta alaturare unica a senzorului si a procesorului asigura raspuns de fotografiere ultra-rapid, plus o calitate ireprosabila a imaginii, in timpul fotografierii sau inregistrarii video. Cu o paleta ISO 100-16000, sensibilitatea ridicata faciliteza fotografierea fara imperfectiuni in incaperi intunecate sau la apus.
 
Raspunsul este accelerat de un timp de reactie la declansare de doar 0,02 secunde – cel mai rapid timp al vreunei camere cu obiective interschimbabile din lume. Focalizarea automata, precisa si rapida, este sporita de noua optiune Object Tracking, care mentine focalizarea blocata pe un subiect ales, chiar si atunci cand acesta se misca in cadru.

Noua camera NEX-7 ofera control rapid si usor asupra setarilor creative cu ajutorul controlului intuitiv TRINAVI. Cele doua butoane de control din partea de sus a camerei sunt completate de o rotita de control. Acestea faciliteza navigarea rapida prin diferite moduri presetate de fotografiere, permitand entuziastilor ajustari personalizate si control al imaginilor, cu flexibilitatea folosirii unei camere DSLR.

NEX-7 este, de asemenea, prima camera compacta din lume care dispune de un vizor XGA OLED TruFinder, pentru incadrare si focalizare precise. Acest vizor electronic de precizie ofera o vizualizare luminoasa, cu detalii bogate si contrast ridicat al fotografiilor si filmuletelor, cu o acoperire a cadrului de aproximativ 100% si un camp larg de vedere care rivalizeaza cu modele similar ale aparatelor din clasa profesionista. Liniile de incadrare de pe ecran si un indicator de nivel sunt afisate pentru o incadrare exacta.
 
Vizorul XGA OLED Tru-Finder este completat de un ecran LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0"), care poate fi inclinat pana la 90° in sus sau pana 45º in jos pentru o vizionare facila din orice pozitie de fotografiere. Tehnologia TruBlack asigura afisarea unor detalii superbe si contrastul clar, cu reflexii ale soarelui semnificativ reduse.

La o simpla apasare de buton, noul NEX-7 inregistreaza filme Full HD AVCHD cu sunet stereo de inalta calitate. Suportul pentru noul format AVCHD Progressive (Ver. 2.0) permite utilizatorilor selectarea unor cadre de 50p sau 25p sau pentru o inregistrare video clara si detaliata. Ca si in cazul fotografierii, optiunea Object Tracking permite selectarea unui obiect pentru focalizare automata corecta, chiar si atunci cand subiectul se afla in miscare.

Focalizarea manuala este posibila acum si in timpul inregistrarii video. Amatorii se pot bucura, de asemenea, de control complet in crearea imaginii video perfecte cu ajutorul optiunilor Programme, Aperture/Shutter Priority si a tuturor modurilor manuale (PASM). Calitatea sunetului stereo este imbunatatita cu un circuit revizuit, care reduce nivelul de zgomot, in special in cazul fotografierii scenelor cu volum redus.

In modul speed priority, noul NEX-7 surprinde cadre cu actiune rapida cu pana la 10 cadre pe secunda – cea mai rapida viteza de fotografiere in rafala din lume, dintre toate camerele cu obiective interschimbabile fara oglinzi.

Introdus pentru prima data in cazul modelului NEX-C3, optiunea Picture Effect simplifica realizarea "in camera" a efectelor artistice sofisticate, fara ajutorul PC-ului sau al post-procesarii. Exista in prezent 11 moduri si 15 efecte, inclusiv noul HDR Painting, Soft Focus, Miniature si Rich-Tone Mono. O paleta generoasa de alte functii artistice include 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR, Handheld Twilight si moduri Anti Motion Blur.

Camera foto NEX-7 introduce o patina de auto-blocare, o premiera in gama camerelor cu montura E. Marind posibilitatile aplicatiilor avansate de fotografiere, patina suporta accesorii precumHVL-F58AM, F43AM si blit F20AM, setul bilt HVL-MT24AM Macro Twin si ecranul LCD Clip-on CLM-V55.

Obiectiv si accesorii

Primul adaptor cu montura si tehnologie integrata cu oglinda semitransparenta, adaptorul optional cu montura LA-EA2 permite detectarea fazei AF cu aproape orice obiectiv cu montura A, atat pentru fotografii, cat si pentru video.

Husa moale de transport LCS-ELC7, dedicata modelului NEX-7, imbina o carcasa fixa si o aparatoare din piele pentru a proteja camera si obiectivul de zgarieturi si praf. Acestea sunt completate de cureaua de umar STP-XH70, din acelasi material.

Camera digitala ultra compacta α NEX-7, cu obiective interschimbabile de la Sony va fi disponibila din luna noiembrie 2011.


Sursa: Sony


Citeste si:

VIDEO Sony SLT - A77, camera foto cu cea mai rapida focalizare automata din lume!

O camera foto de 1400 megapixeli va fotografia asteroizi

Camera foto 3D Panasonic FZ48 vine in Romania

Supercamera foto de 1 miliard de pixeli a fost asamblata

Prima fotografie facuta cu iPhone 5 a aparut pe Internet