Pofta de ceai sau orice alta bautura fierbinte poate fi satisfacuta acum cu Solar Kettle, un ceainic care are nevoie doar de energie solara. Si de rabdare, avand in vedere ca prima ceasca de ceai fierbinte este gata abia dupa doua ore de la punere in functiune. In cazul in care este vreme insorita, bineinteles.

Noul dispozitiv foloeste un tub termal vidat pentru a converti razele solare in caldura, alte doua captatoare exterioare tubului avand scopul de a mari eficienta acestor raze pentru ca apa sa fiarba in "ceainic" fara a se apela la o alta sursa de energie. Evident, exista si un termometru care arata temperatura apei, invelisul exterior ramanand rece oricat de fierbinte ar deveni continutul.

E adevarat, intregul dispozitiv cantareste 1,2 kg gol, dar utilitatea lui este variata. Chiar daca uneori e nevoie de doua ore pentru fierberea apei, Solar Kettle ajuta si la fierberea oualor precum si la purificarea apei sau la desalinizarea celei de mare. Inventatorul britanic sustine ca device-ul va ajunge pe piata la doar 35 de lire sterline (aproximativ 180 de lei).