Așadar, închide ochii, imaginează-ți decorul și apoi aplică sfaturile următoare. La final, nu vei avea doar o baie, ci o oază de liniște și relaxare, care te va ajuta să evadezi din agitația cotidiană.

Introdu în design materiale naturale

Lemnul și marmura contribuie la crearea unei atmosfere calde și plăcute. Inspiră-te din natură și astfel vei reuși să transformi baia într-un spațiu intim. O oglindă rotundă cu ramă din lemn sau un blat pentru chiuvetă din același material vor da un aer boem spațiului și te vor trimite cu gândul la un mic centru spa. Apoi, completează decorul cu accesorii din marmură, precum suportul pentru săpun și periuțe de dinți, și vei obține un mediu prietenos și primitor.

Adu natura în interiorul casei

Majoritatea oamenilor se simt bine atunci când sunt înconjurați de verdeață, așadar, plantele de apartament ar trebui să aibă un loc prioritar în transformarea pe care o vizezi. Caută acele plante care reduc umiditatea și folosește-le cu încredere în baie. Vor da stil încăperii și te vor ajuta să menții un echilibru în ceea ce privește aerul din casă. De asemenea, dacă iubești ploaia, gândește-te să inserezi un cap de duș de mari dimensiuni și care să aibă cadența stropilor de ploaie. Dacă, în schimb, iubești marea și căldura, ar fi perfect dacă te-ai putea decide asupra unei ​​cabine de dus cu hidromasaj. Nu doar că va contribui la relaxarea ta, dar hidromasajul este extrem de benefic pentru sănătatea ta. Are capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui, a tonusului și asigură o eliberare a stresului din organism.

Alege o schemă de culori senină

Indiferent cât de elegant ți se pare negrul, încearcă să nu-l introduci în decorul băii tale. În schimb, optează pentru culori calde, care să te inspire și care să te ajute să te destinzi. Una dintre cele mai bune culori este albastrul sau nuanțele apropiate. Acesta este recunoscut pentru proprietățile sale calmante, ducând cu gândul la apă, implicit la mare. O altă nuanță potrivită este culoarea piersicii sau, dacă iubești pădurea și câmpiile, lasă-te inspirat de o nuanță „cuminte” de verde. 

„Încălzește” camera cu lumină

Lumina joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere plăcute și primitoare. Așadar, acordă atenție elementelor de iluminat pe care le utilizezi. Dacă pentru oglindă sigur vei avea nevoie de leduri cu lumină albă, în restul încăperii te sfătuim să mergi pe o variantă caldă. De asemenea, acolo unde ai posibilitatea, adaugă câteva lumânări, unele adevărate, pentru decor, și unele cu led, pe care să le lași permanent aprinse, pentru obținerea acelei senzații de confort și liniște.

În plus, încearcă să optimizezi spațiul, să menții lucrurile cât mai simple și rezumă-te la accesoriile care chiar îți sunt necesare. Ferește-te să adaugi imprimeuri cu elemente geometrice sau prea încărcate pentru că vor aglomera vizual încăperea și nu te vor ajuta să te eliberezi de stres.

Sursă foto: Shutterstock