Sectiunea iPod a fost recent ascunsa pe site-ul Apple, iar compania parea sa fi uitat de partenerul milioanelor de oameni care preferau un gadget dedicat pentru muzica lor. Dar n-a fost asa. Pe iTunes tocmai s-a scurs o informatie.

Utilizatorii care si-au actualizat aplicatia la versiunea 12.2 au fost intampinati de o imagine care prezenta trei modele noi de iPod. Cum e putin probabil ca imaginea sa nu fie oficiala, avem in fata noul design al iPod Touch, nano si Shuffle, toate cu carcase reinventate si culori mai vii. De altfel, cele trei culori (auriu, albastru si roz) au aparut si in codul sursa al ultimei actualizari la iTunes, care a devenit disponibil pentru developeri in urma cu cateva saptamani.

E demn de mentionat faptul ca a trecut mult timp de la ultimul update al acestui gadget iconic pentru compania din Cupertino. Mai exact, nu am mai avut un update al iPod-ului din septembrie 2012. Ce-i drept, nici noul design nu e radical schimbat. Cei de la Slashgear spun ca noile iPod-uri  vor fi lansate oe 14 iulie si vor beneficia de ceva upgrade-uri hardware si mai putin spatiu de stocare.

Motivul pentru care spatiul de stocare va fi micsorat e chiar aplicatia Apple Music, lansata in urma cu cateva zile si in Roamania, odata cu update-ul la iOS 8.4. Apple pune astfel accent mai mult pe streaming, decat pe ascultarea melodiilor preferate dintr-o librarie locala. Exista insa si o veste buna. Odata cu micsorarea capacitatii, noile iPod-uri ar putea fi pozitionate ca alternative mult mai ieftine la un iPhone.