Se ia un obiect care n-are pic de circuit electronic in el si se transforma intr-un gadget spectaculos, anunta The Verge. Asa suna ideea celor de la Google Creative Lab si BERG Londra, care folosesc lumina pentru a insufleti obiectele obisnuite: 

Tehnologia arata frumos, insa sunt destul de slabe sansele ca astfel de gadgeturi sa devina ceva obisnuit, crede Constantin Craciun, unul dintre fondatorii Centrului de Cratie pentru Tineret inventeaza.ro, centru bucurestean specializat proiecte din domeniile tehnologie si informatica.

"Este un mic demo capabil sa smulga un wow la prima vedere, dar nu cred ca se va regasi in casele noastre in viitor. Aceasta demonstratie tehnologica necesita cel putin un proiector care genereaza imaginea si o camera care filmeaza actiunile mainilor, creand un sistem complex si care functioneaza doar in conditiile perfecte de iluminare si unghiuri. Aplicatiile sunt destul de reduse, mai ales ca lumea a evoluat spre solutii complet digitale, ca sa putem scapa de butoanele fizice, iar aceasta tehnologie pare sa mearga inapoi", spune Constantin Craciun.