De-a lungul timpului, omenirea a făcut pași importanți alături de evoluția incredibilă a întregii societăți, mai ales a tehnologiei. Industria IT este unul dintre cele mai dezvoltate sectoare la ora actuală. Acest avans incredibil se reflectă și în domeniul financiar, din ce în ce mai multe instituții adoptând instrumente și mijloace „inteligente” pentru a-și desfășura mai ușor activitatea.

Inteligența Artificială în domeniul bancar

Operațiunile de bază din domeniul financiar, cum sunt deschiderea unui cont sau a unui depozit, încep să fie făcute tehnologizat. În acest fel, sarcinile atribuite cândva forței de muncă umane sunt diminuate uneori considerabil. O categorie de personal care este asistată de Inteligența Artificială sunt consilierii de credite.

Deși au rămas la fel de importanți, consilierii de credite se ajută de oportunitățile oferite de sistem, reușind astfel să ofere un pachet de informații actualizate în timp real clienților. O asemenea opțiune inteligentă constă în simularea unui credit.

Un simulator de credite este un instrument financiar inteligent, cu ajutorul căruia poți estima valoarea totală a împrumutului și a ratelor lunare. Simulatoarele de credite au câștigat rapid teren în rândul clienților. Prin intermediul lor poți estima posibilitatea de a lua un împrumut de nevoi personale sau un credit imobiliar, în funcție de veniturile tale. Și o poți face direct din confortul casei tale, nu este nevoie de un drum la bancă pentru un calcul orientativ.

Așadar, poți face o simulare credit ipotecar, având libertatea de a alege perioada de rambursare și moneda.

Caracteristicile de bază ale unui simulator de credite

Dacă ți-ai făcut o idee asupra achiziției unui nou cămin, un simulator de credite este exact ceea ce îți trebuie. Prin intermediul său vei afla cu aproximație valoarea totală a creditului, a ratei lunare, a dobânzii totale, valoarea avansului pe care va fi necesar să îl achiți și numărul de luni în care să rambursezi împrumutul.

Pentru a iniția o simulare credit ipotecar, un prim pas constă în introducerea sumei de bani de care ai nevoie pentru achiziționarea unei case sau a unui apartament. După selectarea numărului de luni pentru rambursarea banilor, vor fi calculate în mod automat aspecte esențiale precum dobânda, avansul necesar și suma totală pe care va trebui să o rambursezi.

O astfel de caracteristică îți oferă libertatea de a-ți plănui viitorul dintr-un mediu familiar, nemaifiind necesar să te deplasezi la o instituție bancară sau să abordezi direct un consultant financiar al instituției. Deși simulatoarele de credite sunt utile și la îndemâna oricui, informațiile furnizate de către acestea au un caracter strict informativ. Finalizarea întregului proces se va face tot cu ajutorul unui consultant.

Ce trebuie să știi înainte de a folosi un simulator de credite

Atunci când te vei hotărî să conturezi din punct de vedere financiar un plan de viitor, înainte de utilizarea unui simulator, este indicat să ai clarificate în minte câteva puncte importante. Așadar, mai întâi:

  • Estimează-ți rata lunară realist, în funcție de dimensiunea veniturilor tale, nu de dorința de a plăti mai repede.
  • Hotărăște-te asupra unei valori aproximative a imobilului și a locației.
  • Anticipează-ți disponibilitatea de a plăti un avans de minimum 15% din valoarea imobilului pe care vrei să îl achiziționezi.
  • Ia în calcul dobânda și posibilitatea sa de a fluctua în timp.

Chiar dacă simulatorul îți va oferi informațiile de bază despre creditul ipotecar, alcătuiește o listă cu neclarități sau idei pe care să le discuți cu un consultant specializat al instituției financiare. 

Având posibilitatea de a estima online ratele, te bucuri de oportunitatea de a-ți face calculele fără grabă, în liniște și în ritmul tău. Astfel, simularea creditului ipotecar poate fi plăcută și lipsită de stres. În plus, nimeni nu-ți poate plănui mai bine viitorul decât tu însuți.

Sursa foto: Shutterstock

Share articol: