Peste 100 de ingineri au lucrat la iWatch, noul gadget al companiei din Cupertino, California, gadget care e menit sa contacareze miscarea celor de la Google, faimosii ochelari interactivi. Primele imagini ale ceasului Apple au aparut - unde altundeva? - in revista MacUser, editata de compania americana.


"Noul nostru produs a fost conceput in colaborare cu celebrul artist in 3D Martin Hajek si suntem mandri de ceea ce a iesit. Ne-am bazat pe felul in care arata iPhone 5, o bijuterie in randul dispozitivelor din familia sa", a spus Adam Banks, redactor sef al publicatiei MacUser.

Echipa care a lucrat la noul dispozitiv nu este sigura ca ceasul va avea si camera de luat vederi sau daca se va folosi de tehnologia iPhone in materie de conexiune la schimbul de date. S-a vorbit insa de modalitati diverse de incarcare a ceasului. Pe langa bateria pe care o au toate ceasurile electronice, iWatch ar putea fi echipat cu un panou solar de marimea cadranului sau cu un dispozitiv kinetic asa cum au ceasurile automatice.