Cu gândul la siguranță, în oferta experților specializați în soluții de încălzire alternativă de la PEFOC, și-a făcut loc un sistem profesional de cos de fum din material ceramic, produs de renumita firmă nemțească HOCH. 

Un coș de fum profesional, indiferent dacă este utilizat pentru un șemineu sau pentru oricare altă soluție de încălzire cu combustibil fosil, trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde de performanță, confort și siguranță. Pentru aceasta, vă recomandăm să apelați cu responsabilitate la ajutorul unei firme specializate care vă va livra un produs perfect funcțional din toate punctele de vedere. Astfel, fie că este vorba despre material ceramic, inox, cărămidă sau șamotă, sibienii de la PEFOC vă pun la dispoziție o gamă diversificată de coșuri de fum eficiente și potrivite pentru fiecare tip de focar semineu din locuințele românilor.

Așadar, pentru a-ți ușura munca, ne-am gândit să-ți prezentăm o serie de criterii de bază, menite să te ajute în luarea celei mai bune decizii pentru locuința și sănătatea familiei tale:

Lungimea coșului de fum sau al hornului (așa cum mai este el denumit în limbaj popular) trebuie să fie mai mare decât “coama” casei pentru evitarea problemelor de funcționalitate, cum ar fi răcirea fumului. De ce trebuie evitat acest lucru? Pentru că răcirea fumului împiedică funcționarea optimă a coșului, și astfel, se va elimina din start pericolul de pătrundere a fumului în casă, din sobe sau seminee

Un coș de fum cu diametrul potrivit va asigura tirajul optim al dispozitivului tău, împiedicând depunerile ulterioare de funingine (în cazul tirajului prea mic) și consumul ridicat de lemne (în cazul tirajului prea mare). Montarea coșului de fum trebuie realizată de personal calificat și autorizat. Datorită experienței vaste acumulate în domeniul termicelor, adevărații profesioniști te vor ajuta să conștientizezi cât de importantă este montarea, întreținerea dar și achiziționarea produsului care să respecte o serie de parametri optimi de funcționare.

Recomandarea specialiștilor este de a opta pentru un coș de fum izolat, capabil să îți ofere un grad ridicat de funcționalitate, durată de viață mai lungă și care te va ajuta să eviți cu succes problemele legate de condens, tiraj sau coroziunea generată de acțiunea nocivă a factorilor externi. Prețurile unui coș de fum de calitate sunt accesibile și variază în funcție de combustibilul folosit, calitatea materialelor, tipul coșului și evident, de dimensiunile sale.

PEFOC pune la dispoziția ta specialiști cu experiență dovedită în domeniul realizării montajului pentru coșuri de fum ceramice, din inox sau cărămidă, pentru acasă, dar și industriale. Echipa profesionistă este alcătuită din meșteri desăvârșiți și impecabil instruiți tehnic, autorizați în construirea de coșuri de fum de înaltă calitate, care îți vor garanta lucrarea cu până la 30 de ani în condiții perfecte de funcționare.