Piesele la mâna a doua sunt o opțiune potrivită dacă cei de la service acceptă să le folosească și dacă îți recomandă această posibilitate. Află mai multe despre acestea și de ce sunt o alegere bună când repari mașina:

De ce să alegi piese second-hand

Fiecare persoană are motive diferite pentru tipul de piese pe care îl alege când vine timpul. Printre acestea se numără:

Opțiunea economică

Piesele second-hand sunt, în primul rând, alternativa mai puțin costisitoare a celor noi, dar îți oferă posibilitatea să le folosești chiar pe cele originale pentru modelul mașinii tale. Este important să primești undă verde de la mecanicul care se ocupă de reparații, deoarece mulți dintre aceștia nu lucrează cu înlocuiri cu piese second-hand. Dacă ești sigur că aceasta este cea mai potrivită alegere pentru mașina ta sau dacă te pricepi să-ți repari chiar singur mașina, orientează-te spre piese auto din dezmembrari. Vei găsi o gamă variată de oferte, care te ajută să înlocuiești cele mai importante piese ale mașinii tale.

Opțiunea verde

Deoarece problemele de mediu și încălzirea globală sunt subiecte pe buzele tuturor în această perioadă, ține minte că poți contribui la schimbare prin alegerile pe care le faci. Piesele second-hand reprezintă o opțiune verde, deoarece oferă o nouă întrebuințare pieselor pentru care s-a folosit o cantitate semnificativă de resurse pentru a fi construite. De asemenea, folosind piese la mâna a doua, vei contribui la o economisire a resurselor necesare pentru construirea pieselor noi, odată ce cererea de pe piață scade.

Singura opțiune

Al treilea scenariu care te împinge spre a opta pentru piese second-hand este cel în care constructorul nu mai fabrică modelul tău de mașină. În acest caz va fi aproape imposibil să mai găsești piese noi, în afară de cele rămase pe stocuri. Această situație te obligă să cauți piese second-hand și ai multe șanse să găsești ofertele de care ai nevoie în acest segment al pieței.

Cum identifici piesele de care ai nevoie

Fiecare mașină necesită piese specifice, în funcție de marcă, model, an și alte caracteristici specifice. Înainte de a cumpăra o piesă, fie și second-hand, trebuie să te asiguri că este exact cea de care ai nevoie. Poți verifica astfel:

După numărul de identificare (VIN)

Metoda folosită și de service-uri atunci când caută piese pentru o mașină începe prin verificarea numărului de identificare. Acesta conține o serie de litere și cifre care identifică în detaliu mașina respectivă.

După seria de pe piesă

Fiecare piesă a mașinii tale are o serie după care poate fi identificată. Când cauți o piesă nouă și întâmpini dificultăți în a o găsi după numărul de identificare al mașinii sau vrei să verifici cât mai sigur, seria te va ajuta. Asigură-te că te uiți cât mai atent și că îndepărtezi straturile de murdărie sau uleiuri care se pot depune în timp pe piesă.

Piesele second-hand sunt o variantă potrivită pentru diferitele situații cu care te confrunți când trebuie să repari mașina și să le înlocuiești pe cele defecte. Dacă repari mașina la service, consultă-te cu mecanicul înainte de a lua orice decizie de acest fel, iar dacă o repari singur, acordă atenție celor mai importante detalii de identificare și montare a pieselor.

Sursa foto: pexels.com