Editia Nationala a concursului de robotica Robochallenge va avea loc in perioada 1-2 noiembrie, la parterul corpului A al Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei de la Politehnica din Bucuresti. 

Robochallenge este o competitie ce se adreseaza in special studentilor pasionati de partea practica a unui proiect, dar si celor dornici sa invete mai multe. Concursul consta in construirea unor roboti autonomi, capabili sa se confrunte cu ceilalti roboti in cadrul celor 6 mari probe, fiecare echipa avand posibilitatea de a alege sa participe la una sau mai multe dintre probele gandite de organizatori: Mini, Micro si Mega Sumo, Robo Fotbal, Line Follower Enhanced si Labirint. 

Din acest an s-a introdus o proba speciala, Prezentare Proiecte, proba tehnica in care participantii pot prezenta modul in care robotul a fost gandit si realizat de acestia, juriul fiind format din persoane specializare in domeniul roboticii. 

Modalitatea in care Robochallenge difera de alte concursuri similare tine de stimularea gandirii si creativitatii concurentilor, spun organizatorii. Echipele participante construiesc robotii pe baza regulamentelor concursurlui, folosind componentele si materialele pe care le considera potrivite, singurele restrictii fiind de dimensiuni si greutate. Fiecare echipa are propria viziune si abordare poate fi deseori speciala apaand in acest fel noi surprize in fiecare an, dovada vie a inventivitatii lor. 

Persoanele interesate de dezvoltarea acestor minuni tehnologice au la dispozitie un laborator special amenajat pentru acestia, in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, unde pot beneficia si de ajutor si ghidaj din partea echipei ETTI Robochallenge. Pentru cei care isi doresc mai mult, in fiecare vara se organizeaza Scoala de Vara Robochallenge, unde primesc suport didactic in domeniile de interes. 

Evenimentul, cunoscut deja in randul pasionatilor de robotica, a ajuns la a VII-a editie, intrunind peste 200 de participanti, atat din randul elevilor pasionati de domeniul roboticii cat si din randul studentilor din facultatile de profil tehnic. Editia din aceasta toamna debuteaza cu o premiera,  participand echipe si din afara tarii, ceea ce face din aceasta etapa una internationala. 

Va asteptam in numar cat mai mare atat pentru a va sustine preferatii si a fi martorii unui spectacol unic. Aceasta etapa vine si cu o serie de premii oferite de catre sponsori pentru sustinatorii echipei si spectatorii evenimentului. Nu aveti prea multe idei despre robotii autonomi? Noi va asteptam la eveniment, sa descoperiti minunata lume a robotilor si sa castigati premiile puse in joc daca raspundeti corect la intrebari.