Oculus si Samsung ar fi batut palma pentru a lucra impreuna la o casca de realitate virtuala. Cei de la Oculus ar vrea in continuare sa creeze modelul Oculus VR, despre care cred in continuare ca va revolutiona lumea jocurilor pe calculator. Totusi, un parteneriat cu Samsung ii ajuta sa aiba acces la tehnologie de ultima generatie, precum ecranele OLED cu o rezolutie de peste 1080p.

Cei de la Oculus au nevoie de parteneriatul cu Samsung pentru a crea un gadget cu adevarat senzational, capabil sa impresioneze piata, comenteaza androidauthority.com.

Gagdetul pe care cele doua companii il vor crea impreuna are toate sansele sa prinda la public. De partea hardware se va ocupa Samsung, iar cele doua companii vor lucra impreuna la partea de software. Actualul soft de la Oculus este doar o versiune primitiva a SDK-ului, iar Samsung planuieste sa contribuie de asemenea la dezvoltare.

Cele doua casti de realitate virtuala despre care vorbim nu vor concura una impotriva celeilalte pe piata. Samsung planuieste ca produsul la care contribuie sa se lanseze repede si sa aiba un pret mic. Cei de la Oculus vor insa un gadget premium, cu cel mai bun hardware posibil.

Varianta Samsung, care se poate numi chiar Samsung Galaxy VR, va avea un slot in care poate fi introdus telefonul mobil. Casca se va folosi de ecranul telefonului si de puterea lui de procesare, dar nu si de senzorii sai.

Ti-ai cumpara un astfel de gadget? Si daca da, cat ai da pe el?