Un cunoscut lant hotelier international, Ibis, a sustinut financiar dezvoltarea unei aplicatii care da o forma artistica somnului nostru. "Sleep Art", valabila pentru sistemele de operare iOS5 si iOS 6, inrevistreaza sunetele pe care le emitem in somn dar si vibratiile, daca telefonul este pus foarte aproape de utilizator.


"Ne dorim ca oamenii sa aiba un somn cat mai linistit si odihnitor, tocmai de aceea am finantat dezvotarea acestei aplicatii. Ea este gratuita si da o alta interpretare, una mai haioasa, somnului nostru", a spus Thomas Dubaere, vicepresedinte al diviziei nord-europene a lantului hotelier.


"Sleep Art" se activeaza prin setarea alarmei pentru dimineata, "cercetarea" somnului terminandu-se cand se ajunge la ora de trezire. Utilizatorul poate cerceta somnul sau minut cu minut prin galeria de lucrari  pe care le face aplicatia. Daca in desene predomina culoarea verde inseamna ca utilizatorul a avut un somn linistit, in timp ce culoarea rosie si nuantele aramii "tradeaza" un somn agitat.