Model S a obtinut un scor general maxim de cinci stele si un punctaj similar la toate subcategoriile, potrivit unui articol aparut in Bloomberg Businessweek, citat de Mediafax.

"Dintre toate vehiculele testate, respectiv toate modelele aprobate pentru vanzare in Statele Unite, Model S a stabilit un nou record, cu cea mai mica probabilitate de ranire a ocupantilor", se arata intr-un comunicat al Tesla.

Mai mult decat atat, Tesla a pus in dificultate echipamentele si intregul proces de testare.

Astfel, in timpul testului de rezistenta la presare a acoperisului, echipamentul s-a defectat. Potrivit companiei, testul arata ca Model S "ar rezista fara sa se deformeze daca deasupra lui ar fi puse cel putin alte patru vehicule Model S incarcate la capacitate maxima".

"Comunicatul de presa al Testa este tipic pentru Elon Musk (fondator si CEO al Tesla Motors - n.r.). Are flerul unui showman, multa bravada, amestecata cu un pic de fizica", comenteaza Ashlee Vance, autorul articolului din Businessweek.

In urma comunicatului Tesla, pe Tweeter au aparut si comentarii ironice la adresa companiei.

"Numarul incilor nu a putut fi masurat, din cauza fortelor mentale ale lui Musk care au stricat echipamentul de testare", a postat pe Tweeter Dan Frommer, specializat in domeniul tehnologiei.

Exista totusi si un element serios in toate acestea, potrivit lui Vance, si anume faptul ca Tesla a aparut din nimic, acum zece ani, si s-a impus in stil mare in Detroit.

Automobilul Model S este scump, iar Tesla mai are pana sa dovedeasca faptul ca poate fi o companie profitabila pe termen lung. Automobilul a obtinut insa cel mai mare scor la testele pentru siguranta, precum si premii prestigioase in industria de profil.

Musk a explicat in comunicat si unele dintre motivele pentru care masina este atat de sigura. Unul este ca nu are un motor voluminos sub capota, plin de carburant. In schimb, in partea din fata este portbagajul care atenueaza eventualele socuri, iar motorul electric este montat in partea din spate.

Seful companiei a mai aratat ca Model S s-a comportat substantial mai bine si la testul de rostogolire, toate celelalte vehicule de top avand performante cu 50% mai slabe.

In timpul testelor efectuate la facilitate independenta, Model S nu s-a rasturnat prin metodele obisnuite si a fost nevoie de mijloace speciale pentru a provoca rostogolirea. Motivul este ca bateria este montata sub podea, oferind un centru de greutate foarte jos.

Compania nu a precizat care au fost mijloacele speciale prin care a fost rasturnata masina. Din acest motiv, autorul articolului se intreaba daca Musk a agatat Model S de una dintre rachetele sale SpaceX.