Pentru multa lume, trezitul de dimineata este un chin, tocmai de aceea exista chiar si aplicatii pentru smartphone care sa "indulceasca" situatia, desi "indulcit" nu este chiar cuvantul cel mai potrivit. Asa cum mirosul de cafea proaspat facuta agita simturile, asa se intampla si in cazul mirosului unui mic dejun pregatit, iar atunci cand acesta nu este facut, macar mirosul sa existe.

Oscar Mayer, un afacerist in industria prelucrarii carnii, a dezvoltat aplicatia "wake up and smell the bacon" (titlu provizoriu) care, folosindu-se, de un dispozitiv atasabil, emana un miros de sunca prajita la ora la care este setata alarma. Aplicatia este gratuita dar dispozitivul care elibereaza mirosul se poate castiga, deocamdata, in urma unui concurs.

Scentee, dispozitivul de care se foloseste aplicatia lui Mayer, a aparut cu ceva vreme in urma si consta intr-un mic dispozitiv care contine odorizantul respectiv si care se poate atasa telefonului mobil. Deja exista mai multe sortimente de odorizante disponibile pentru Scentee, de la parfumuri florale, la cele asemanatoare cafelei proaspat facute.