Nu conteaza ca e complet inutil. Se poate face! Asta a demonstrat Corbin Davenport, un pusti de numai 16 ani, care a reusit sa instaleze anticul Windows 95 pe un smartwatch Samsung Gear Live. De la Android Wear 4.4W, pustiul a reusit un downgrade de 19 ani.

Corbin a folosit aDosBox, un emulator special pentru Android. Culmea, specificatiile ceasului inteligent de la Samsung depasesc cu mult cerintele de instalare pentru acel sistem de operare dedicat desktop-urilor. Windows 95 cerea un procesor 486 (frecventa maxima 150 MHz), 4 MB memorie RAM (megabytes, nu gigabytes), 55 MB spatiu liber pe hard si un monitor VGA. Smartwatch-ul folosit are un procesor de 8 ori mai rapid (1,2 GHz), 512 MB RAM (de 128 de ori mai mult) si 4 GB spatiu intern de stocare (de 72 de ori mai mult).

Culmea, pustiul spune ca erorile nu se datoreaza ceasului ci softului de emulare folosit. Cei care au vazut filmuletul postat de el pe Youtube ii recomanda acum sa incerce ceva si mai extrem de atat: sa instaleze Windows 3.1 sau chiar MS-DOS.

Nu e prima data cand utilizatorii fac lucruri traznite cu device-urile lor. Lui Steve Jobs nu i-a picat prea bine cand a aflat ca un fan Microsoft a reusit sa instaleze Windows 3.1.1 pe iPhone-ul original. De atunci, nici macar iPad-urile n-au scapat.