Numeroase modele au atât funcții interesante, cât și un design atractiv. Totuși, e bine să nu te grăbești înainte să iei o decizie. Altfel, ai putea trece cu vederea un factor important, care îți poate strica complet experiența cu noul tău smartwatch.

Iată principalele aspecte pe care trebuie să le iei în calcul înainte să optezi pentru un anumit smartwatch:

1. Compatibilitatea cu smartphone-ul

Înainte de orice, trebuie să te asiguri că smartwatch-ul este compatibil cu telefonul tău; în caz contrar nu le vei putea conecta. Dacă smartphone-ul tău este Android, nu are rost să pierzi timpul comparând specificațiile unui Apple Watch cu altele.

Din fericire, multe modele sunt compatibile cu mai multe sisteme de operare. În caz că te gândești să treci la un moment dat la un telefon cu alt sistem de operare, îți va fi util un smartwatch compatibil atât cu un telefon pe Android, cât și unul pe iOS.

2. Designul

Pe măsură ce trece timpul, apar modele de smartwatch-uri în stiluri cât mai diverse. Inițial, majoritatea smartwatch-urilor aveau un design ideal pentru sport și activități fizice. În prezent, poți găsi la fel de ușor modele elegante de smartwatch-uri.

Prin urmare, diversitatea designului nu mai e o problemă: poți opta pentru un smartwatch în numeroase culori și modele. Pe lângă stil, e bine să te uiți la detalii precum încuietoarea și să te asiguri că designul e unul rezistent.

Dacă preferi aspectul unui ceas tradițional și nu te interesează display-ul digital, atunci un smartwatch hibrid ar putea fi mai potrivit pentru tine. Acestea au mare parte din funcționalitatea unui smartwatch obișnuit (notificări, monitorizare activitate), însă arată ca un ceas tradițional.

Spre exemplu, aceste modele de smartwatch-uri hibride pentru femei sunt ideale pentru o ținută office sau elegantă. În plus, au avantajul că nu trebuie încărcate frecvent, funcționând cu o simplă baterie de ceas care se înlocuiește atunci când se termină.

3. Capacitatea bateriei și consumul smartwatch-ului

Dacă nu ai disciplina de a-ți pune smartwatch-ul la încărcat în fiecare seară, vei deveni agasat de un model care se descarcă rapid. Autonomia poate fi unul dintre cei mai importanți factori atunci când cauți un smartwatch. Pe lângă capacitatea bateriei, e bine să iei în calcul și consumul: cu cât un ceas are funcții mai complexe, care consumă mai multă energie, cu atât bateria se va termina mai repede.

4. Funcții utile pentru tine

Până la urmă, funcțiile sunt cele care fac din smartwatch un gadget atât de dorit pe piață. Acesta poate fi deosebit de util atunci când faci sport, te menține conectat și atunci când nu ai la îndemână telefonul, îți monitorizează starea de sănătate și nu numai. Ca să alegi funcțiile potrivite pentru tine, trebuie să iei în calcul pasiunile, interesele și stilul tău de viață.

Ca să te inspiri, ar putea fi util să știi care sunt cele mai folosite funcții ale unui smartwatch. Potrivit unei cercetări realizate de Business Insider, proprietarii acestor dispozitive folosesc acest gadget pentru notificări sau mesaje text (54%), pentru urmărirea activității (45%), pentru știri (31%), apeluri (26%), alarma de dimineață (25%), email (25%), pentru a vedea poze sau clipuri video (21%), pentru GPS (19%), controlul muzicii (18%), dar și pentru automatizarea casei (17%).

5. Rezistență

Oricât ai proteja smartwatch-ul odată ce l-ai cumpărat, la un moment dat tot riști să îl strici dacă nu ai investit într-un model rezistent. De aceea, e important să te orientezi către un smartwatch realizat din materiale de calitate. În plus, cu cât e mai rezistent la apă și la praf, cu atât mai bine.

Odată ce cunoști principalele criterii de selecție ale unui smartwatch, nu rămâne decât să stabilești ce e important pentru tine și să compari diferite modele. Urmând acest proces, cu siguranță te vei alege cu un dispozitiv pe care să îl porți cu plăcere multă vreme.

Sursă foto: Shutterstock

 


Urmărește știrile zilei, pe ProTv Plus: