Alegerea unui ceas de calitate poate fi dificilă, având atât de multe oferte atractive, însă atunci când vorbim despre tehnologie sunt câteva lucruri pe care trebuie să le urmărești, dacă vrei să te accesorizezi cu un smartwatch.

5 funcții importante pe care ar trebui să le aibă un smartwatch:

1. Asigură-te ca e compatibil cu telefonul tău

În primul rând, un smartwatch va fi dependent de telefonul mobil, pentru a putea fi folosit la potențialul său maxim. Tocmai acesta este și motivul pentru care înainte de a te decide ce model îți cumperi, să fii sigur că este compatibil cu telefonul tău. Spre exemplu, dacă este compatibil doar cu un model pe iOS, însă tu iei in calcul trecerea la sistemul Android în viitorul apropiat, gândește-te dacă nu cumva ar fi mai bine sa găsești un model care poate funcționa corect pe ambele sisteme de operare.

2. Monitorizare

Un mare plus pe care ceasurile inteligente le-au adus pe piață, de la apariție și până, acum este posibilitatea de a monitoriza mult mai bine anumite lucruri legate de sănătatea ta. Un smartwatch bun ar trebui să îți monitorizeze în fiecare clipă pulsul, să îți calculeze pașii făcuți într-o zi și să estimeze câte calorii ai ars. Aceste funcții sunt foarte importante, dacă te interesează acest aspect și mai ales dacă încerci să scapi de câteva kilograme în plus, mai ales pe perioada verii, când te pregătești de vacanța la mare.

3. Display

Contează foarte mult de fel de display va avea ceasul tău. Unele vin cu un display AMOLED sau LCD care îți vor permite să vezi fotografii și să rulezi aplicații si continut care poate fi foarte luminos. Acest lucru vine cu un mare minus însă, și anume o durată de viață a bateriei mult mai slabă, ceea ce ar putea însemna un ceas inutilizabil după un anumit număr de ore.

4. Interfață

Pentru cei care vor să se descurce, în principiu, mai repede, o interfață cu touchscreen a ceasului inteligent pare cea mai potrivită. Sunt însă și situații în care, din cauza displayului mic, dar și a iconițelor la fel de mici, accesibilitatea să fie dificilă pentru un utilizator cu degetele mai mari. Butoanele pot rezolva această problemă, dar uneori procesul poate fi mai greoi.

5. Design și posibilitatea de a fi personalizat

Un ceas, chiar dacă este clasic sau inteligent, nu trebuie să fie doar practic. În realitate este un accesoriu care trebuie să te reprezinte și din punct de vedere al stilului tău vestimentar. De aceea, unul dintre aspectele pe care trebuie să le urmărești este posibilitatea de a personaliza ceasul după preferințele tale. Unii producători nu permit decât o gamă extrem de limitată de curele pentru ceas, în timp ce alte modele permit schimbarea curelelor cu altele produse de către firme diferite. Ia și acest aspect în calcul atunci când te decizi care este ceasul inteligent cel mai potrivit pentru tine. 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Subbotina Anna