O călătorie lungă făcută la volanul mașinii poate fi o experiență extraordinară, mai ales dacă îți place să vezi lumea din spatele volanului.

Totuși, odată cu dezvoltarea uriașă de pe piața gadgeturilor, te poți bucura acum de accesorii extrem de utile de vacanță, care nu îți vor ocupa mult spațiu în bagaj și se pot dovedi perfecte în anumite situații neprevăzute. Astfel, alături de hainele cu care pleci în călătorie, trebuie să ai grijă să iei la tine câteva accesorii utile.

5 gadgeturi auto care nu ar trebui să-ți lipsească atunci când pleci la drum lung:

1. O cameră de inspecție

Ultimul lucru de care ai nevoie atunci când pleci cu mașina la drum lung este să ai probleme cu ea pe traseu, mai ales după apusul soarelui. Un accesoriu foarte util pe care ar trebui să îl ai în mașina ta pentru orice eventualitate este o cameră endoscopică.

Se conectează extrem de ușor la telefon și te va ajuta să vezi chiar și în zonele mai înguste și puțin accesibile ale mașinii, ca să poți identifica problemele mecanice ale acesteia. Înainte să suni o mașină de tractare, poate vei descoperi astfel că unele probleme pot fi rezolvate mai ușor, în timp util și fără un cost care ți-ar putea da peste cap toate planurile de vacanță.

2. Navigația

Au trecut ani buni de când călătoriile la volan erau făcute urmărind indicații de traseu de pe hărți de hârtie. Acum, GPS-ul trebuie să fie nelipsit din mașina ta, fie că îl folosești pe cel de pe telefon, fie că ai unul clasic.

Avantajul unei aplicații pe telefon este posibilitatea de a obține informații în timp real despre trafic, șosele aglomerate, incidente pe șosea sau drum impracticabil. În plus, nu vei mai pierde timp rătăcindu-te sau calculând mereu cât mai ai până la destinație. Ai toate informațiile de care ai nevoie la dispoziție, așa că folosește-te de ele cât mai des.

3. O cameră de bord

O cameră video pentru bord este utilă mai ales din punctul de vedere al asigurării mașinii. Orice incident neprevăzut din trafic poate fi mai ușor de explicat cu ajutorul unei camere de bord care te poate salva de unele probleme.

4. Bluetooth car kit

Nu toate mașinile au Bluetooth integrat, așadar nu poți conecta telefonul la sistemul audio al mașinii automat. Cu un car kit de Bluetooth acest lucru va fi mai ușor de făcut, vei putea vorbi la telefon fără mai ai nevoie de căști și îți va fi mult mai simplu să asculți muzica preferată direct din playlist-ul de pe Spotify.

5. Cabluri, adaptoare, încărcătoare

Nu pleca niciodată la drum fără o o geantă mică plină cu cabluri, adaptoare și încărcătoare auto. Cum telefoanele pe Android și iPhone folosesc jack-uri diferite, în mod clar va trebui să ai de toate la dispoziție, mai ales atunci când călătorești cu mai multe persoane în mașină.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: BLACKDAY


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: