Anul care vine se prefigurează a fi unul al schimbărilor, iar omenirea se va îndrepta din ce în ce mai mult spre scenarii care, acum câțiva ani, păreau de-a dreptul SF. 

Instagram devine noul „paradis al cumpărăturilor”

Pe Instagram au început deja să se petreacă mutații interesante și nu vorbim aici doar despre dispariția like-urilor. Rețeaua de socializare a pus bazele a ceea ce va deveni curând un paradis al shopping-ului online.

La un an de la introducerea Instagram Shopping, ce permite magazinelor să conecteze produsele prezentate cu link-urile din platforma online, compania a adăugat și Checkout, o opțiune care îți permite să cumperi produsele fără a părăsi aplicația. Mai mult, compania a adăugat o funcționalitate bazată pe realitate augmentată, care permite utilizatorilor să „probeze” produsele online. Astfel, e clar că shopping-ul online a devenit unul dintre marile pariuri de viitor pentru Instagram.

Fotografierea pe timp de noapte se transformă într-un standard

La finalul lui 2018, Google a implementat o transformare radicală pentru lumea fotografiei pe smartphone, introducând funcționalitatea nighttime photography pe telefoanele sale Pixel. Tot ce trebuia să faci era să descarci un update și, ca prin farmec, imaginile captate în condiții de luminozitate scăzută deveneau mult mai frumoase.

Așa cum s-a întâmplat și cu alte ocazii, Apple nu a ratat ocazia să „împrumute” ideea și să o ducă la nivelul următor, prin iPhone 11. OnePlus și Huawei au implementat și ei funcții similare pe telefoanele lansate în 2019. În 2020, toate smartphone-urile noi vor veni la pachet cu această funcționalitate (sau, cel puțin, așa ar trebui).

Prețurile mașinilor electrice vor scădea

Odată cu apariția a din ce în ce mai multe modele de mașini electrice sau hibride, specialiștii citați de Mashable se așteaptă ca prețurile să înceapă să scadă. Iar asta va aduce un raport mai bun preț-calitate pentru utilizatorii care vor să încerce o astfel de soluție.

În acest sens, Ford pregătește noul Mustang Mach-E, o mașină care ar putea schimba radical regulile jocului, iar asta pentru că acesta ar putea fi primul vehicul electric mare și spațios, la un preț foarte avantajos.

Intimitatea va deveni un simbol al statutului

Uitați de like-uri, followeri și de cele 15 minute de faimă. În 2020, tendința va fi aceea de a ține din ce în ce mai mult la intimitatea noastră, iar aceasta va determina mutații serioase pe rețelele de socializare, alimentând fenomene precum ghosting-ul. Tendința se va vedea în toate aspectele vieții oamenilor, de la hainele pe care le purtăm, la bagajul cultural pe care îl asimilăm și tehnologia pe care o cumpărăm.

Companiile din domeniul tehnologiei medicale vor ieși, în sfârșit, din umbra scandalului Theranos

Încă de când Elizabeth Holmes a fost condamnată pentru fraudă în domeniul tehnologiei medicale, investitorii au respins orice fel de companie cu o misiune care se apropia cât de puțin de cea a Theranos.

Dar acest lucru s-ar putea schimba în 2020, un an care ar putea aduce din nou în prim plan companiile de tehnologie cu o misiune care să aducă beneficii semnificative în ceea ce privește tehnicile de testate minim invazive. 

Sursa foto: Mashable

Share articol: