Noile aparate și dispozitive pentru casă ne oferă mai mult confort, timp liber sau control. Alte aparate ne ajută să trăim mai sănătos în propria casă. Profită de noile avansuri tehnologice ca să îți apreciezi mai mult propria casă și să trăiești mai bine. Iată 5 aparate care îți vor îmbunătăți cu siguranță locuința:

1. Difuzorul de arome

Mirosul contribuie mult la prima impresie pe care ți-o lasă o locuință, dar și la atitudinea față de propria casă. Atunci când te întâmpină o aromă plăcută, te bucuri mai mult că ai ajuns acasă. Pe lângă soluțiile tradiționale, precum bețisoare parfumate sau odorizante de cameră, au apărut dispozitive noi și high-tech. Un difuzor de arome folosește principiile aromaterapiei pentru parfumarea casei tale, însă de multe ori are și funcții suplimentare deosebit de utile. Spre exemplu, există difuzoare de arome care folosesc lumini și sunete pentru a te ajuta să adormi și să te trezești mai ușor, iar altele funcționează totodată ca umidificator.

2. Boxă wireless pentru duș

Nu te vei mai plictisi niciodată atunci când faci duș odată ce instalezi o boxă wireless rezistentă la apă. Poți asculta muzica ta preferată atunci când faci duș sau baie, fără ca aburii sau stropii de apă să îi afecteze funcționarea. Unele modele au un sistem de prindere pe perete sau în cabina de duș, așa că poți amplasa boxa aproape de tine. Iar din moment ce poți conecta boxa la laptop sau smartphone prin bluetooth, poți asculta nu doar muzică, ci și radio sau podcast-uri.

3. Ferestrele inteligente

Ferestrele au rolul de a ne proteja intimitatea, dar și de a lăsa lumina să pătrundă în casă. O lungă vreme, ferestrele nu au putut să împlinească singure aceste sarcini, fiind nevoie de draperii, perdele sau jaluzele. O nouă generație de ferestre cu geamuri inteligente îți permit să ai mai mult control asupra lor, chiar și fără alte accesorii, conform How Stuff Works.

Cu ferestrele inteligente, poți controla câtă lumină intră în casă, dar și opacitatea geamurilor. Prin urmare, poți avea intimitate fără să tragi draperiile, doar apăsând un buton. Totodată, ferestrele inteligente sunt mai eficiente energetic. Faptul că poți bloca lumina soarelui într-o zi călduroasă de vară îți permite să pornești mai rar aparatul de aer condiționat.

4. Aspiratorul robot

Acasă este locul în care ne relaxăm, însă întreținerea curățeniei poate fi solicitantă. Ca să reduci timpul și efortul dedicat curățeniei, automatizarea este esențială. Un aspirator robot îți permite să elimini timpul petrecut aspirând prin casă, făcându-ți treaba fără să fie nevoie să te afli în aceeași cameră cu el. Astfel, podelele sunt curate, iar timpul petrecut acasă devine cu siguranță mai plăcut: poți folosi mai mult timp ca să te relaxezi, ocupându-te mai puțin cu ordinea și curățenia.

5. Cada smart

Tot felul de gadgeturi își propun să îți transforme baia într-o cameră smart. Niciunul nu e însă la fel de impresionat cum e cada smart. Din păcate, aceasta nu e simplu de obținut, fiind un produs mai dificil de instalat și mai puțin accesibil financiar. În timp, cu siguranță le vom vedea mai des în ofertele magazinelor, deoarece oferă o experiență îmbunătățită față de modelele clasice. În primul rând, obții control asupra temperaturii apei, astfel încât să nu se răcească niciodată, potrivit Ideaing. În al doilea rând, beneficiezi de tot felul de funcții interesante, în funcție de model: de la jeturi de apă pentru hidromasaj, la sisteme de dezinfectare automate.

Sursă foto: Shutterstock