5G este extrem de așteptat de către utilizatori, însă realitatea utilizării datelor spune altceva: rețelele wireless sunt mult mai des folosite decât rețelele de date ale companiilor telecom. 

Tocmai din acest motiv specialiștii cred că trecerea la WiFi 6 ar putea aduce un impact mult mai mare decât implementarea 5G pe telefoane.

Ce va însemna WiFi 6 pentru un utilizator obișnuit? Consum redus de energie pentru device-uri, distanțe mai mari acoperite, eliminarea problemelor cu vitezele de net pe stadion sau în aeroport și o calitate mult mai bună a streaming-ului, dar și pentru pasionații de gaming.

Dezavantajul WiFi 6 va sta în necesitatea de a îmbunătăți și dispozitivele din casă. De la telefoane, televizoare, console, ceasuri smart, toate acestea ar trebui să fie compatibile cu WiFi 6.

„WiFi 6 va permite cu adevărat conectivitatea simultană”, explică Dave Chen, marketing manager la Hewlett Packard în subsidiara din Aruba, susținând că această rețea va fi mult mai stabilă, în streaming-uri 4K de jocuri, dar și pentru realitate augmentată.