Până acum, nevăzătorii nu au avut ocazia să se alinieze trendului legat de wearables, dar există și companii care s-au gândit să accesibilizeze aceste produse, în așa fel încât să fie disponibile pentru cât mai mulți oameni.

Dot Watch a lansat primul smartwatch Braille, cu un design foarte elegant și cât se poate de aliniat tendințelor actuale, dar care să permită persoanelor cu deficiențe de vedere să experimenteze toate beneficiile pe care un ceas inteligent le oferă.

Potrivit site-ului Dot Incorporation, „ceasul Dot Watch permite experimentarea timpului într-un mod cu totul nou și oferă acces direct la toate funcționalitățile practice de care ne folosim în fiecare zi”. 

Braille este un alfabet realizat special pentru nevăzători. Practic, literele și caracterele speciale sunt reprezentate de puncte ieșite în relief și grupate după diverse tipare, care sunt „citite” cu ajutorul degetelor.

Și, deși este primul smartwatch cu alfabet Braille integrat, acesta nu îi exclude pe nevăzătorii care nu știu acest alfabet, ci, dimpotrivă, are funcții care îi învață pe oameni cum să citească, într-un mod simplu, intuitiv și distractiv.

Dot Watch are o durată de viață impresionantă, consumul este redus la minimum și bateria durează până la 10 zile cu o singură încărcare. De asemenea, cântărește doar 60 de grame.

Sursa foto: Unilad