Un start-up din Sillicon Valley tocmai a lansat o incuietoare de usor care poate fi blocata si deblocata folosind iPhone-ul in dauna unei chei. Numita The Bolt, incuietoarea celor de la Lockitron este versiunea low-cost ce succeda prima incuietoare electronica a companiei care costa dublu si cu care au avut probleme in productie la scara mare.

Folosind componente existente si mai simple, compania a scazut costurile noului model si spera sa poata distribui mai multe device-uri. Intra in butucul usii si se conecteaza la telefoanele cu iOS sau Android prin Bluetooth. Este compatibilia si cu alte aplicatii create pentru ceasurile inteligente precum Pebble, Android Wear sau Google Glass.

Desi device-ul nu va functiona la toate usurile, instalarea dureaza doar 10 minute conform spuselor companiei. O unitate aditionala, numita Bridge (costa 79 de dolari), permite sa fie controlata prin Wi-Fi, asa ca poti sa deschizi usa casei pentru a le permite prietenilor sau altor persoane sa intre.

Compania a scris intr-un blog: "Bolt este mai mic, mai elegant si mai robust decat Lockitron. Are o durata de viata a bateriei mai mare si includde cele mai populare functii ale Lockitron. Cel mai important insa, Lockitron Bolt a fost creat pentru productia in masa. Bolt este bazat pe testarea mecanismelor de incuiere care au avut milioane de cicluri asupra a mii de usi. Este produsa intr-o fabrica ce si-a demonstrat abilitatea de a livra zeci de mii de unitati pe an".