Un prototip realizat în laborator ar putea fi folosit pe viitor pentru a verifica starea de sănătate a inimii.

Astfel, noile boxe inteligente ar putea identifica diferite anomalii ale ritmului cardiac, iar acuratețea rezultatelor va fi similară cu a aparatelor medicale folosite pentru diagnostic în spitale.

Modul de funcționare este foarte ingenios și simplu: utilizatorul stă așezat în apropierea boxei, care emite anumite sunete pe care urechea umană nu le poate percepe.

Aceste unde sonore se lovesc de corpul persoanei și se întorc apoi la difuzor. În funcție de modul în care undele sonore se modifică, aparatul poate observa mișcările imperceptibile ale utilizatorului, inclusiv felul în care acesta respiră.

Practic, ritmul cardiac poate fi monitorizat de la distanță, fără atingere, indiferent dacă este un puls normal sau anormal.

Algoritmii de Inteligență Artificială folosiți în cadrul dispozitivului se bazează pe învățare avansată continuă.

Prototipul a fost testat cu succes pe 26 de persoane sănătoase și pe 24 de pacienți internați în spital cu diferite afecțiuni cardiace, printre care insuficiență cardiacă și fibrilație atrială.

Rezultatele oferite de boxa inteligentă au fost comparate cu cele obținute prin aparatele medicale de monitorizare folosite în spital.

Noua tehnologie ar putea fi folosită și pentru a monitoriza somnul pacienților, fiind utilă în special pentru cei care suferă de apnee în somn.

Tulburările de ritm cardiac pot provoca serioase probleme de sănătate, inclusiv atac de cord și deces.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: